Diyarbakır'da YPS'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma!

Diyarbakır'da YPS'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma!
Diyarbakır'ın birçok semtinde PKK'nin şehir yapılanması YPS'liler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. YPS'lilerin uzun namlulu silahlarla sokaklara indiği görüldü.

Diyarbakır'ın bir çok semtinde akşam saatşerinde PKK'nin şehir yapılanması olan YPS (Sivil Savunma Birlikleri) ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. Merkez Bağlar ilçesi koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalarda YPS'liler tarafından bazı araçlar yol kapatılması amacıyla yakıldı. Bir çok semtten yoğun silah sesleri ve patlamalar duyuldu.




UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SOKAKLARA ÇIKTILAR

Diyarbakır'ın Merkezi Bağlar ilçesi ile merkez yenişehir ilçesinin Seyrantepe semtlerinde bu gece saat 22.45 sıralarında PKK'nın şehir yapılanması olan Sivil Savunma Birlikleri (YPS) tarafından yollar kesildi. Kentin merkez Bağlar ilçesinin  Koşuyolu mahallesinin Kaynartepe ara sokaklarından çıkan ve ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan göstericiler, durdurdukları birçok aracı barıkat olarak kullanarak yolu trafiğe kapattı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle göstericiler sokak aralarına dağıltı. Göstericilerin uzun namlulu silahlar ateş açması güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.



ZIRHLI ARAÇLARA ROKETATARLARLA SALDIRDILAR

Merkez Bağlar ilçesinin  Koşuyolu semtinde yoğunlaşan çatışmalar sırasında bölgeden yoğun silah ve patlama sesleri yükseldi. Zaman zaman şehrin bazı mahallelerinden de silah sesleri ve patlamalar duyuldu. PKK'nin şehirlerdeki yeni yapılanması olan YPS'nin  Koşuyolu mevkiinde bazı zırhlı polis araçlarına roketatarlarla saldırdıkları, güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği belirtildi. Çatışmalar halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.