Diyarbakır’da Zazaca “Niwêş Niwêşi” oyunu seyirciyle buluştu

Diyarbakır’da Zazaca “Niwêş Niwêşi” oyunu seyirciyle buluştu
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen “Niwêş Niwêşi” oyunu tiyatro severlerle buluştu.

TİGRİS HABER- Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Feqiyê Teyran Kültür Sanat Sezonu kapsamında kentte kültür ve sanat faaliyetlerine devam ediyor. Şehr-i Bingöl Tiyatrosunca Zazaca’ya uyarlanan ünlü Fransız oyun yazarı Molière’in komedi-bale türündeki "Hastalık Hastası" oyunu Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde seyirci ile buluştu.

Büyükşehir Belediyesi ve Bingöl Belediyesi işbirliğiyle sahnelenen oyuna vatandaşlar beğeniyle izledi. İzleyicilerden Zozan Akgün kentte bu tür etkinliklerin yapılmasından memnun olduklarını söyledi.

Zazaca bir oyunun sahnelenmesinin önemli olduğuna dikkat çeken Akgün, “Dilimizin yayılması, unutulmaması açısından çok önemli, şehrimizde bu tür aktivitelerin yapılması gerekiyor.” dedi.

Zülfü Oğuz ise 3 kuşak oyunu izlemeye geldiklerini belirterek, şunları aktardı:

“Ben oğlum ve torunum ilk defa Zazaca tiyatro oyununa katıldık. Zaza olduğumuz için böyle bir oyun olması çok hoşumuza gitti, geldik, keyifle izledik.”

“Heyecanla ve merakla izliyoruz, bekliyoruz”

Ahmet Söyler ise oyunun bölgenin hassasiyetlerini de yansıtarak Zazaca’ya çevrildiğini ifade etti.

Söyler, şunları kaydetti:

“Anadilimizde bir oyun izlemek gurur vericidir. Bu zamana kadar bu tür oyunlar hiç olmadı. Bu oyunları heyecanla ve merakla izliyoruz, bekliyoruz.”

Oyunun konusu

Üç bölümden oluşan bir müzikli gülmece olan oyun saf bir adamın, onu gelir kapısı olarak gören doktorunun yalanlarına kanarak kendini ölümcül bir hasta olarak görmesini konu alıyor. (kaynak: büyükşehir basın)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.