Diyarbakır’daki Çocuk hastanelerinde yoğunluk

Diyarbakır’daki Çocuk hastanelerinde yoğunluk
Diyarbakır’daki Çocuk Hastanelerinde son 10 gün içinde Rota virüs salgını nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Tigris Haber’e konuşan DİSKİ Genel Müdürü, su şebekesi ile alakalı olumsuz bir durumun olmadığını söyledi.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’daki Hastanelerin Çocuk bölümlerine kusma, baş ağrısı ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvuranların sayısı her geçen gün artıyor. Başta Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servis Bölümü olmak üzere diğer hastanelerin acil ve normal Poliklinik servislerinde benzer yoğunluk olduğu gözlendi.  Hastalığın Rota virüs salgınından kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

DİSKİ: Saatlik analizler yapılıyor, hiçbir bir sıkıntı yok

Kentte hastalığın şebeke suyundan kaynaklandığına dair yaygın bir kanı var. Ancak konuyla ilgili görüştüğümüz Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, su şebekesi ile alakalı hiçbir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Saatlik ve günlük olarak numunelerin alındığını kaydeden Tutşi, “Bizim şebekelerimizden kaynaklı bir sorun kesinlikle yok” şeklinde konuştu.

Hastanelerde artış var

Konuyla alakalı açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eş Başkanı Şiyar Güldiken, kentteki hasta sayısında artış yaşandığı bilgisini doğruladı. İshal şikayetinin fazla olduğunu dile getiren Güldiken, hastalığın yetişkinlerde de görüldüğünü belirtti.

Bir an önce adım atılmalı

Hastalığın nedenine ilişkin teyit edilmiş bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Güldiken, vatandaşların şebeke suyuna işaret ettiğini, bu nedenle suyun analizinin yapılması gerektiğini vurguladı. Ciddi bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya olabileceklerini kaydeden Güldiken, bir an önce adım atılması gerektiğini söyledi.

Rota virüs nedir?

Rota virüsü enfeksiyonu ilk 4 - 5 yaştaki çocuklarda akut başlangıçlı ishalin en sık görülen etkenlerindendir. Rota virüsü yoğunlukla 2 yaş altındaki çocuklarda bağırsak iltihabına yol açan bir virüstür. Dünya genelinde 5 yaş altındaki çocuklarda en az bir kere görülmektedir. Ve çocuklar bu yaş grubunda bu hastalığa yakalanmaktadır. Hastalık şiddetli ateş, ishal ve kusma ile kendini gösterir. Hastalığın bulaşma yolu oral - fekal (ağız - dışkı) yoludur. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.