Diyarbakır’daki fuara katılan hayvan üreticisi dertli

Diyarbakır’daki fuara katılan hayvan üreticisi dertli
Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı’na katılan küçükbaş hayvan üreticisi Nizamettin Ekinci, Karacadağ bölgesinde yetişen Mahalli Keçi ve Zom cinsi küçükbaş hayvanların tanıtımını yaptı.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Mezopotamya Tarım Hayvancılık Fuarı’na katılan küçükbaş hayvan üreticilerinden Nizamettin Ekinci fuarın iyi geçtiğini ancak yem fiyatlarının yükselirken hayvan fiyatlarının yerinde saymasından yakındı.

Yem pahalı hayvan ucuz

fuar-tigris1.jpg

Karacadağ’ın Taşdere köyünden fuara katılan Nizamettin Ekinci fuara ilk defa katıldığını belirterek, “Karacadağ’da yetiştirdiğimiz hayvanlarımızın tanıtımını yapmak için fuara katıldım. Karacadağ’ın Mahalli Keçisi’nin ve Zom türü küçükbaş hayvanlarının tanıtımını yapıyorum. Zom türü koça 30 bin TL verdiler, vermedim. Tohumluk olduğu için çok değerlidir. Her yerde bulamazsınız, az bulunan bir cinstir. 10-15 bin TL fuar masrafımız oluyor, ancak fuara katılma amacımız tanıtım olduğu için önemli değil. Hayvan tanıtımının yanı sıra yemlerimizi de tanıtıyoruz. Yem fiyatları pahalı. Geçen yıl torbası 70 TL olan besi yemi şuan 115 TL. Kuzu yeminin torbası 130 TL’yi bulmuş. Ama hayvanların fiyatı artmıyor, yerinde sayıyor. Mahalli Teke’nin fiyatı bin 900 TL ile 2 bin TL arasındadır” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.