Diyarbakır’daki görevden alınmalar merak konusu

Diyarbakır’daki görevden alınmalar merak konusu
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG) Direktörü Prof. Dr. Aziz Yağan, Diyarbakır’da sık aralıklarla Vali, Vali Yardımcısı ve daire müdürlerinin değişimi ile ilgili toplumun yeterli derecede bilgilendirilmediğini söyledi.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - DİERG direktörü Aziz Yağan, görevden alınmaların sosyolojik olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

“Diyarbakır’da sık aralıklarla vali ve müdürler değişiyor. Ankara değişikliklerin nedenini açıklamıyor. Zerya Kuyumculuk tartışmaları başladığında kentimizde bürokratlarda hızla değişiklik yapılmıştı ve bu değişikliklerin nedeni hala belirsizliğini koruyor. Münir Karaloğlu Zerya Kuyumculuk tartışmaları esnasında göreve atandı. Birkaç gün önce ise Karaloğlu’nun yerine Mersin Valisi Ali İhsan Su atandı.”

dierg.jpeg

DİERG direktörü Aziz Yağan

Toplumun bilme hakkı var

‘Atamalarda gerekçe açıklanmadığı için birçok iddia havada asılı kalıyor’ diyen Yağan, toplumun bu gerekçeleri bilme hakkına sahip olduğunu ifade etti. Yağan, “Kent ve kentlileşme sorunlarımız çözülemediği için mi yoksa başka, farklı sorunlara neden olunduğu için mi görev değişiklikleri yapılıyor? Görevden alınma ve göreve atamalardaki gerekçeler açıklanırsa ağır kent sorunları yaşayan Diyarbakır toplumu da kentinin bürokrasisinin performansını izleme ve katılım sağlama, destek verme ya da itiraz etme olanağı edinir” dedi.

Şeffaf yönetişim ve demokrasi

Prof. Aziz Yağan, açıklamasında son olarak şu görüşlere yer verdi; “Sosyo-ekonomik Gelişmişlik Endeksi 2017 İller ve 2022 İlçeler raporuna göre bölgenin her kenti ve ilçesi birbirinden bağımsız değil, birbirini etkiliyor. Örneğin Bingöl’de de bir ay içinde İl Milli Eğitim Müdürü üç kez değişti. Tıpkı Diyarbakır toplumu gibi Bingöl toplumu da bu değişiklilerin nedenini bilmek isteyecektir. Katılımcı ve şeffaf yönetişim demokrasinin şartlarındandır ve bu şartlar hayata geçerse bölgemiz yaşadığı ekonomik ve sosyal krizden kısa sürede kurtulabilir.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum