Diyarbakır’daki hastanelerde ‘ameliyat’ sıkıntısı yok

Diyarbakır’daki hastanelerde ‘ameliyat’ sıkıntısı yok
Türkiye’nin bazı illerinde ameliyat malzemelerinin eksikliğinden ameliyatlar durma noktasına geldi. Ancak, hem tabip odası hem de hastanelerin başhekimleri Diyarbakır’da henüz sorun olmadığını söyledi.

 

TİGRİS HABER - Döviz kurundaki hareketlilik tıbbi cihaz ve malzemeleri de etkiledi. Türk Tabipleri Birliği ve Türk Cerrahi Derneği'nin iddiasına göre, cihaz ve malzemelerin büyük bir bölümü yurtdışından ithal edildiği için erişimde sorunlar yaşanıyor, bazı illerde beyin ve kalp cerrahisi ameliyatları durma noktasına geldi. Diyarbakır’daki hastanelerde ise henüz ameliyatları engelleyecek bir sıkıntı yaşanmıyor.

‘Ortopedide sıkıntı vardı, giderildi’

Tigris Haber’e konuşan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Mehmet Akdağ, hastaları mağdur edecek bir sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Ameliyatların rutin düzeninde yapıldığını belirten Akdağ, “Ortopedi malzemelerinin temininde küçük sıkıntılar vardı. Onlar da gideriliyor” dedi.

Kentteki bazı firmaların teklif vermediğini, bazılarının ise abartılı teklif verdiğini belirten Akdağ, tüm bunlara rağmen mevcut stoklarla sorun yaşamadığını dile getirdi.

Sorun çözülüyor

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Muhammed Asena da, sıkıntı yaşamadıklarını söyledi. Asena, “Sadece ortopedide sıkıntılarımız vardı. Bakanlık devreye girdi, sorun çözülüyor” dedi.

Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan da, kendilerine yansıyan bir sıkıntı olmadığını ifade etti. (Tigris Haber)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum