Diyarbakır’daki kadın semt pazarı için önerge

Diyarbakır’daki kadın semt pazarı için önerge
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Jiyan Semt Pazarı için meclise soru önergesi verdi.

TİGRİS HABER - CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Jiyan Semt Pazarı için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için önerge verdi.

Tanrıkulu önergesinde, “Diyarbakır Bağlar İlçesinde 2013 yılında açılan Jiyan Semt Pazarı yaklaşık sekiz yıldır ilçedeki kadınlar tarafından yönetilirken, pazarda ilçede yaşayan şiddete maruz bırakılan ya da dar gelirli 258 kadının tezgâh açtığı da yine basına yansıyan haberler arasındadır” ifadelerine yer verdi.

Tanrıkulu’nun İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için yönelttiği sorular ise şöyle:

“1. 2019 Yerel Seçimleri akabinde belediyeye atanan kayyımın başkanlığında yapılan bir toplantıda, pazarda 400 erkeğe tezgâh verilmesinin kararlaştırıldığı iddiası doğru mudur?

2. Pazarda 400 erkeğe tezgâh verilmesi durumunda iş yapamaz hale geleceklerini belirten kadınlara, “Halde erkeklere 50 kuruşa verilen ürün, kadınlara 1 liradan veriliyor. Erkeklerin bize söyledikleri de ‘Siz orada bir avuçsunuz, sizin kafanıza kafanıza vuracağız. Ta ki siz pes edene kadar’ denildiği iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise, bahse konu ifadeleri kullanan kişi ya da kişiler kimlerdir? İlgili konu hakkında başlatılan inceleme ve soruşturma var mıdır? Varsa, akıbeti nedir?

3. İddialar doğru ise, şiddete maruz bırakılan ya da dar gelirli 258 kadının tezgâh açtığı Jiyan Semt Pazarına karşı alınan bu tutumdan vazgeçilecek midir?

4. Kadına destek amaçlı kurulan Jiyan Semt Pazarına yönelik süren baskı ve mobbinge son verilerek şiddete maruz kalmış ya da dar gelirli olan 258 kadına yönelik ne tür somut ve sürekli önlemler alınacaktır?” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum