Diyarbakır’daki Kura çekimini Bakan Yerlikaya yapacak!

Diyarbakır’daki Kura çekimini Bakan Yerlikaya yapacak!
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Diyarbakır’da, depremzedeler için yaptırılan konutların ilk etabı olan bin 453 konutun çekim kurası içişler bakanı Ali Yerlikaya yapacak.

Sait Bayram/ Özel

TİGRİS HABER - 20 Şubat’ta yapılacağı kesinleşen Kura Çekimi törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılacağı öğrenildi.

Kura çekimlerinin ertelenmesinin Bakan Yerlikaya’nın yoğun mesainden kaynaklandığı bilgisine ulaşıldı.

TOKİ İdaresi tarafından Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’daki depremzede vatandaşlar için merkez Bağlar ilçesi Oğlaklı Köyü’nde yapımına başlanan 6 bin 44 konutun yapımı devam ediyor.

Diyarbakır’da yapımı tamamlanan bin 456 Konutun Kura çekimi tarihi için hak sahiplerine yapılan farklı tarih bilgilendirmesinin perde arkasına ulaştık.
Bakan Yerlikaya’nın yoğun mesaisi etkili oldu.

Kura çekim tarihinin sürekli ertelenmesinin altında törene katılması planlanan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın, yoğun mesaisi çıktı. Ayın 12’sinde yapılacağı belirtilen Kura çekiminin Bakan Yerlikaya’nın farklı bir programı, 16 Şubat’ta da Erzincan’daki altın madeninde yaşanan heyelan faciasından dolayı ertelendiği öğrenildi.

20 Şubat’ta yapılacak

Alınan bilgiye göre, Depremzede vatandaşlar tarafından büyük bir heyecan ve merakla beklenen Kura çekiminin 20 Şubat tarihinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın katılımıyla yapılacağı kesinlik kazandı. Saat: 14.00’daki törene katılacak Bakan Yerlikaya’nın daha sonra Diyarbakır’da bir dizi etkinlik ve programa katılması planlanıyor.

3 farklı gün bilgisi verilmişti!

AFAD İl Müdürlüğü’nce Hak sahibi Depremzedelere yapılan bilgilendirmede, kura çekim tarihi olarak, önce 12, 16 ve son olarak 20 Şubat olarak belirtilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum