Diyarbakır’daki kurumların karla imtihanı!

Diyarbakır’daki kurumların karla imtihanı!
Diyarbakır ve İlçelerinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Karayolları ve belediyelerin karla mücadelesi kimi yerde yetersiz kaldı. Kar yağışı nedeniyle Diyarbakır-Eğil yolu kapandı.

Diyarbakır Meteoroloji Bölge Müdürlüğü önceki gün, iki günlük kar yağışı nedeniyle uyarılarda bulunmuştu. Bu uyarının ardından bazı kurumlar hazırlık yaparken, kimi kurumda karla mücadelede yetersiz kaldı.

Kar yağışının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ana arterlerde kar temizleme ve tuzlama çalışması başlattı. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hasan Basri Güzelüğolu ile Bağlar belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu gece geç saatlere kadar çalışmaları denetledi. Kayapınar, Sur ve Yenişehir Belediye Başkan vekillerinin sahada olmadıkları görüldü.

eqmqgbzw4aaunso.jpg

Güzeloğlu: Ekipler gece gündüz çalışıyor

Vali Güzeloğlu, ekiplerin 24 saat esasına göre çalıştıklarını belirterek, “Dün akşam saatlerinde şehrimizde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı ile birlikte karla mücadele ekiplerimiz gece gündüz demeden birçok noktada kar küreme ve tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor” paylaşımı yaptı.

Ancak kentin birçok ara ve tali yollarında çalışmaların yetersiz kaldığı görüldü.

Akkul: İki saattir yoldayım, çalışma görmedim

Kar yağışı İlçelerde de hayatı olumsuz etkiledi. Diyarbakır’ın Eğil İlçe Belediye Başkanı Mustafa Akkul, Diyarbakır-Eğil Karayolunun kapalı olduğunu belirterek, “İki saattir Eğil’e gitmeye çalışıyorum. Şuana kadar herhangi bir çalışma görmedim. Acil hastalarımız var, Büyükşehir Belediyesinden greyder bekliyoruz. İlgili kurumlara bilgi verdik, yolun açılmasını bekliyoruz” dedi.

Baro Başkanı Aydın: Greyder yok, tuz bitmiş

eqow1obwoaaat-x.jpg

Çalışmaların yetersiz olduğunu savunan Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın’da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Aydın, “Greyder yok, tuz bitmiş. Tüm yetkiler tek elde toplanınca, bir milyonluk şehrin halinin böyle olacağı belliydi. Diyarbakırlılar kürek ve süpürge başına. Süpürün!” paylaşımında bulundu.

Bağlar Belediye başkanı ekipleri denetledi

Öte yandan etkili olan kar yağışından sonra Bağlar Belediyesi tarafından kar temizleme çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından yürütülen çalışmalara Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu da katıldı.

3a3b7347-3090-41ee-8c28-5ea7ff5e810d.jpg

"Gerekli Çalışmaları Yapıyoruz"

Çalışmaları inceleyerek ekiplerden bilgi alan Beyoğlu, vatandaşların mağdur olmaması için tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. Beyoğlu,"Kentimizde etkili olan yoğun kar yağışının olumsuz etkilerinin vatandaşlarımıza  yansımaması için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Mahallelerimizde başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda kar küreme çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.Gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız" dedi.

Başkan Beyoğlu, sabahın erken saatlerinde kar temizleme çalışmalarını sürdüren belediye ekiplerinin çalışmalarını da takip etti. Vatandaşlar ve esnaflar ile görüşen Beyoğlu, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.