Diyarbakır’daki kuyumcu vurgununda yeni gelişme

Diyarbakır’daki kuyumcu vurgununda yeni gelişme
Diyarbakır’da tarihe geçen 500 milyonluk kuyumculuk vurgununda tepki çeken bir gelişme yaşandı. Dosyanın bir numaralı ismi olarak gösterilen ve iki yıldır firari olan Bidayet Adıgüzel duruşmaya 5 gün kala teslim oldu, ara karar ile serbest bırakıldı.

TİGRİS HABER- Diyarbakır’da, aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kişinin birikimlerini toplayıp 500 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle haklarında 350 yıl hapis istemiyle dava açılan 4 kişiden biriyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

3 kişi hakkında 6. Ağır Cezada dava açılmıştı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, önceki yıl aralarında yargı mensupları, mülki idare amirleri ve kamu görevlilerinin de bulunduğu birçok kamu çalışanlarının birikimlerini toplayıp, ”Paranızı işleterek, size banka faizinin çok üzerinde kar payı verelim” diyerek iki yılda 500 milyon TL’lik dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen kuyumcular Zülküf Ortaç, Zülfikar Ortaç ve Serdar Adıgüzel ile ilgili soruşturma başlatmıştı.  Soruşturma kapsamında savcılık, şüpheliler hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 350 yıl hapis cezası ile cezalandırılmaları için iddianame hazırlamıştı. Hazırlanan iddianamenin kabul edilmesi ile sanıklar hakkında Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı.

Hakkında 75 yıl ceza isteniyordu

3 sanık hakkındaki dava Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde, dosyanın bir numaralı şüphelisi olarak gösterilen ve iki yıldır aranan Bidayet Adıgüzel hakkında ise Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açılmıştı. Savcı, 15 kişinin şikayetçi olduğu dosyada firari sanık Bidayat Adıgüzel için 75 yıl ceza istemişti.

Mahkeme 2 yıldır aradığı firari şüpheliyi ifadesinin ardından serbest bıraktı

Ancak geçtiğimiz günlerde önemli bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre, Bidayet Adıgüzel 5 gün önce Diyarbakır’a gelerek polise teslim oldu. Yargılandığı Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade veren Adıgüzel ara kararla önce araması kaldırıldı, ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Zülküf Ortaç ise, geçtiğimiz aylarda ara kararla tahliye edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum