Diyarbakır’daki patlamadan sonra tedbirler tartışılıyor

Diyarbakır’daki patlamadan sonra tedbirler tartışılıyor
Diyarbakır 3.sanayi sitesinde bir dükkândaki büyük patlamadan sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğini harekete geçirdi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır 3.sanayi sitesinde bir dükkândaki büyük patlamadan sonra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliğini harekete geçirdi. Odalar, bu tür kazaların önüne geçmek, can ve mal kayıplarının önlenmesi için küçük sanayi sitelerinin güvenli alanlara taşınmasını

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, 24 Mart günü 3. Sanayi Sitesi’nde yaşanan oksijen tüpü patlamasına ilişkin kazaların önüne geçmek için gerekli tedbirlerin alınması ve KSS’lerin çok daha güvenli alanlara taşınması yönünde ortak çalışmalarını hızlandırmaya başladı.

Geçmiş olsun ziyareti

DTSO Mehmet Kaya, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, 1.nci, 2.nci ve 4.ncü Küçük Sanayi Sitesi Başkanları,  3. Sanayi Sitesi’nde Oksijen tüpü patlaması nedeniyle yaralanan işçilere, esnaflara ve 3.KSS Yönetimine geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Önceliğimiz, can ve maş güvenliği olmalı

 Burada konuşan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, “Öncelikle 3. Sanayi Sitemizde yaşanan bu kazada hayatını kaybeden emekçi kardeşimize Allah’tan rahmet ailesine başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan esnaf kardeşlerimize ve KSS yönetimine geçmiş olsun.  Benzer kazaların yeniden yaşanmaması, çok daha kötü tablolar ile karşılaşmamak için hepimizin gerekli tedbirleri alması elzemdir. KSS'lerde can ve mal güvenliği öncelikli hedefimiz olmalı” dedi.

Birlikte tedbirler geliştirmeliyiz

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, “kazadan etkilenen herkese geçmiş olsun dileklerimi burada bir kez daha paylaşıyorum. Bu türden iş kazaları ile karşılaştıkça İş Sağlığı ve Güvenliğinin ne kadar hayati bir önem taşıdığını bir kez daha görüyoruz. Bu vesile ile bir kez daha ilgili her kese bu konuda gerekli hassasiyetleri göstermeleri için çağrıda bulunuyoruz. Bizler de meslek örgütü olarak sanayi sitelerimizde bu türden kazaları önlemek için tüm yapılarımızla birlikte ortak hareket ederek, gerekli tedbirleri almalıyız” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum