VİDEO - Diyarbakır’da 'Beyaz Grev'

VİDEO - Diyarbakır’da 'Beyaz Grev'
Sağlık çalışanları ve hekimler maaş ve diğer özlük haklarının düzeltilmesi için “uyarı grevi” yaptı. Acil, onkoloji, çocuk ve diyaliz dışındaki polikliniklerde hizmet verilmedi.

TİGRİS HABER - Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır’daki özel ve kamu hastanelerinde çalışan sağlık personeli ve hekimler bir günlük uyarı grevi başlattı. Hekim ve sağlıkçılar, acil, diyaliz, çocuk ve onkoloji bölümleri hariç diğer polikliniklerde hizmet vermedi. Şeyh Sait Meydanı’nda bir araya gelen sağlıkçılar, taleplerinin yazılı olduğu döviz ve pankartlar taşıdı, halay çekti. Polis basın açıklamasının yapılacağı Şeyh Sait Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemi aldı.

‘Haklarımızı istiyoruz’

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyesi  Halis Yerlikaya, bugün ki grevin uyarı grevi olduğuna dikkat çekti. Çalışma koşullarına, maaşlarına ve sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddete dikkat çekmek istediklerini belirten Yerlikaya, “Ebe, hemşire, çalışan, hekimleri ayrıştırmaya çalışanlara karşı hep beraberiz, omuz omuza mücadele ediyoruz. Ekonomik krizin bize de yansıttığı koşullarda, biz sağlık emekçileri de geçinemiyoruz. Haklarımızı istiyoruz” dedi.

‘Emeğimizin karşılığını istiyoruz’

Tigris Haber’e konuşan Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Elif Turan, daha önce yaptıkları “Beyaz Yürüyüş” eylemini hatırlattı. O eylemden sonra hükümetin yasal düzenleme yapmak için adım attığını belirten Turan, “O yasal düzenleme, bütün hekimleri kapsamayan, sağlık emekçilerini görmezden gelen bir düzenlemeydi. Geldiği gibi geri çekildi. Şuan hangi tarihe ertelendiği de muamma” dedi.

Pandemi ile birlikte sağlıkçıların sorunlarının katmerleştiğini belirten Turan şöyle devam etti: “Bizler ürettiğimiz emeğin karşılığını almak istiyoruz. Zaten kötü çalışma koşulları ve şiddetle karşı karşıyayız. Mevcut sağlık sistemi halk sağlığı için de tehdit durumunda. İnsanlar muayene olmak için 3-4 ay sonrasına randevu bulamıyor. Bizler sadece kendimiz için değil, yurttaşlar için de bu uyarı grevini yapıyoruz. Haklarımız alamazsak, eylemlerimiz devam edecek.  Koruyucu sağlık hizmetleri olmadığı, hastanelerde yığılmalar oluyor. Biz koruyucucu sağlık hizmetinin de inşa edildiği bir sağlık sistemi istiyoruz.” (Tigris Haber)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum