Diyarbakır’daki sıcaklık tarihi mekânları etkiledi

Diyarbakır’daki sıcaklık tarihi mekânları etkiledi
Diyarbakır’da bugün itibariyle başlayan aşırı sıcaklar cadde ve sokakların yanı sıra tarihi mekânlarında boş kalmasına neden oldu. Vatandaşlar, özellikle öğlen saatlerinde dışarıya çıkmayarak, kapalı mekânları tercih etti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır’da mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcak havalardan kaynaklı başta tarihi mekânlar olmak üzere cadde ve sokaklar büyük sakinlik yaşıyor. Vatandaşlar, zorunlu bir işleri olmadıkça gündüz saatlerinde cadde ve sokaklara çıkmıyor. Akşam saatlerini tercih eden yurttaşlar, özellikle 12.00-17.00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaya özen gösteriyor.

“Yoğunluk 15.00 gibi başlıyor”

Sur ilçesinde esnaf olan Kutbettin Aykara, “Sokaklar fazlasıyla sakin. Nerede serin bir yer varsa insanlar oraya sığınıyor. Hareketlilik saat 15.00’ten sonra başlıyor, ancak yoğunluk akşama doğru oluyor. Gün içinde gelen turistlerle görüşüyoruz. Çok sıcak olduğunu söylüyorlar” dedi.

sicaklik-tigris.jpg

“Diyarbakır, gündüzleri çok sıcak, geceleri ise serin oluyor”

Arkadaşlarıyla Sur ilçesinde bulunan İç Kale ve içerisindeki Hz. Süleyman Camii alanına gelen Leyla Özden, “Gündüzleri Diyarbakır çok sıcak, geceleri ise serin oluyor. Genellikle İç Kale bölgesine geliyoruz. Klimasız işyerlerinde durmak, oturmak çok zor, sıcakta dışarısı hiç çekilmiyor” diye konuştu.

Vildan Özdal ise, bulundukları yerin çok kalabalık olduğunu dile getirdi. Özdal, “Gündüzleri evde klima olmazsa hiçbir şekilde duramayız. Geceleri de serinlemek için kendimizi dışarı atıyoruz. Gün içinde 40-45 dereceyi görüyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.