VİDEO - Diyarbakır’daki taziye evleriyle ilgili sevindiren karar

VİDEO - Diyarbakır’daki taziye evleriyle ilgili sevindiren karar
Diyarbakır’da dijital sisteme geçiş yapan taziye evlerinde, yemek verilmemesi konusunda karar alındı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB), Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB), Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Diyarbakır Dernekler Platformu, hazırladıkları Taziye Evi Takip Sistemi ve taziye evlerinde yemek verilmemesine ilişkin DTSO binasında basın açıklama yaptı

Halkın kullanımına sunuyoruz

Açıklama yapan DTSO Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Kadri Kazmacı, taziye evlerinin gelişen ve değişen koşullara uyum sağlaması amacıyla kurumların iş birliğiyle taziye evlerini dijital ortama taşıdıklarını belirterek, “Bu amaçla Türkiye’de ilk defa hazırlanan mobil uygulamayı halkımızın kullanımına sunuyoruz. DTSO koordinatörlüğünde yürütülen proje üç aşamalı bir yapıya sahiptir. Birinci yapı internet tabanlı yazılım; bu adımda DTSO bünyesinde kurulan birimde taziye evlerinden gelen taziye verilerinin (Vefat Eden, Tarih ve Vefat Eden yakını vb.) sisteme işlenmesi sağlanmaktadır. İkinci yapı televizyon yazılımı; bu adımda DTSO bünyesinde kurulan birimde sisteme işlenen verilerin takip edilmesi ve taziye bilgilerinin televizyondan yansıtılması ve diğer taziye evlerindeki taziyelerinde takip edilmesi sağlanmaktadır. Üçüncü yapı mobil bir uygulama; mobil uygulama ile ilimizdeki taziyelere dünyanın hangi şehrinde olursa olsun programı telefonlara yükleyenlere taziye evlerinin uygunluk durumu, kapasitesi, konumu, taziye evinde kimlerin taziyesi olduğu, taziye başlangıç ve bitiş tarihi ve taziye evi yetkilisi iletişim bilgilerini paylaşmak ve taziyelerden haberdar etmektir. Mobil uygulamaya Appstore ve Playstore üzerinden ulaşılması sağlanmıştır” diye konuştu. 

Yemekler artık verilmeyecek

1 Temmuz’dan itibaren normalleşme tedbirleri kapsamında taziye evlerinin tekrar açılmasına karar verildiğini hatırlatan Kazmacı, “Pandeminin devam ettiği bu süreçte halkımız maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam etmelidir. Bir yakınını kaybetmenin verdiği acı ve elem içindeki ailelerin başsağlığı dileklerini kabul ettiği taziye evlerinde, aileyi teselli etmeye, acısını paylaşarak hafifletmeye ve destek olmak amacıyla gelen misafirlere özellikle yemek ikramı telaşı ve çabası aile üzerinde farklı bir yüke ve farklı bir yıkıma sebep olmaktadır. Kültürümüzün önemli bir parçası olan taziye evlerinde özellikle pandeminin devam ettiği bu süreçte hijyen kuralları göz önüne alınarak yemek verilmemesi büyük bir önem arz etmektedir” diye konuştu.

Ortak karar aldık

Dernekler Platformu Genel Sekreteri Nusret İla ise, hem toplum sağlığı hem de ekonomik denge konusunda taziye evlerinde yemek verilmemesi konusunda karar aldıklarını belirterek, taziye evlerinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmasını istedi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum