Diyarbakır’dan Avrupa’ya fermuar ihraç etmeyi hedefine koydu

Diyarbakır’dan Avrupa’ya fermuar ihraç etmeyi hedefine koydu
Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi’nde 2018 yılından beri fermuar üretimine başlayan Roza Fermuar, Tekstil İhtisas OSB’de hayata geçireceği yeni işletmesi ile Diyarbakır’dan Avrupa’ya fermuar ihraç etmeyi hedefliyor.

Ali Abbas Yılmaz - Özel

TİGRİS HABER - Piyasaya 1994 yılında giren Roza Fermuar, Tekirdağ Çorlu’daki üretim alanına Diyarbakır’ı da ekledi. 2 yıldır Diyarbakır’da fermuar üretimi yapan firma, Tekstil İhtisas OSB’de inşa edeceği yeni işletme alanı ile istihdamını 100 kişiye çıkarmayı planlıyor.

roza-fermuar-tigris4.jpg

17 kişi ile Fermuar üretimi başladı

Roza Fermuar İşletme Koordinatörü Melik Tuncay,  kentteki üretim kapasitesine ilişkin şu bilgileri paylaştı: “İşletmemizin inşaatına 2017 yılında başladık. 2018’de ise işletmemizi tamamlayıp üretime geçtik. İlk başta kalifiye eleman bulmakta zorluk yaşadık. Çünkü bölgede fermuar imalatı yapan başka  firma yoktu. Elemanlarımızı kendimiz yetiştirip 2019 yılında kapasitemizi arttırarak üretim yaptık ve Çorlu’daki fabrikamıza mamul vermeye başladık. Yaptığımız fermuar üretiminin yüzde 70’ini ihracata yönelik gerçekleştiriyoruz. İç piyasada Koton, LCW ve Zara’ya satış yapıyoruz. Şuan mevcutta 17 kişi ile üretim yapıyoruz.”

roza-fermuar-tigris-001.jpg

Pandemi sürecinin üretim kapasitesine etkisi

 Koronavirüs salgını nedeniyle üretim kapasitesini düşürmek zorunda kaldıklarına değinen Tuncay, şunları söyledi: “Pandemiden dolayı yüzde 40 kapasite ile çalışıyoruz. Sabah ve akşam grupları şeklinde personel sayımızı düzenledik. Tabii bu durum performansımızı belli ölçülerde etkiledi. Çünkü ekip çalışmasının öne çıktığı bir üretim söz konusu. Ekip bölününce performans düştü.”

roza-fermuar-tigris2.jpg

Diyarbakır’dan Avrupa’ya Fermuar ihracatı hedefi

Tekstil sektöründe 27’inci yılına giren Roza Fermuar’ın Diyarbakır hedefini değerlendiren Tuncay, kentteki istihdama katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek şöyle konuştu. “Roza Fermuar 1994 yılından beri piyasada üretimde olan köklü bir firmadır. Çorlu’daki fabrikamızda 100’e yakın kişi çalışıyor. İstanbul Merter’de satış ofisimiz var. Şuan ihracatımızı İstanbul üzerinden yapıyoruz ama önümüzdeki yıllarda Diyarbakır’dan da ihracat yapabileceğiz. Tekstil OSB’de 100 kişi kapasiteli bir yatırım planımız var. Bahar aylarında işletmemizin inşaatına başlayacağız. 2021 sonunda inşaatı tamamlayıp 2022 başında üretime geçmeyi hedefliyoruz. Tekstil İhtisas OSB’de nihai ürüne ulaşıp 2022 yılı içinde Diyarbakır’dan ihracata başlamayı öngörüyoruz. Ağırlıkta İspanya olmak üzere Almanya ve Avrupa’nın birçok ülkesine ihracatımız olacak.”

roza-fermuar-tigris3.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.