VİDEO - Diyarbakır’dan Konya’daki katliama tepki; ‘Saldırının sorumlusu hükümettir’

VİDEO - Diyarbakır’dan Konya’daki katliama tepki; ‘Saldırının sorumlusu hükümettir’
DİYARBAKIR- Kendilerine ‘Kürdistani İttifak Grubu’ adını veren siyasi partiler, Konya’nın Meram İlçesi’nde 7 kişinin ölümüne neden olan saldırıyı kınadı. Siyasi parti temsilcileri saldırıdan hükümeti sorumlu tuttu.

TİGRİS HABER - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen açıklamaya, DBP, Kürdistan Komünist Partisi (KKP), PDK Bakur, İnsan ve Özgürlük Partisi (PİA), PDK-T temsilcileri katıldı. Grup adına açıklamayı Kürdistan Komünist Partisi Genel Başkanı Sinan Çiftyürek okudu.  Aileye başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Çiftyürek, hükümet yetkililerinin “aile içi husumet” söylemine karşı çıktı.  Çiftyürek, “Aylardır  sistematik olarak Konya Meram ve diğer ilçelerde Kürt aileleri hedefte. Katliam aylardır göz göre göre ‘geliyorum’ diyor ama hükümet hiçbir ön tedbir almış değil” dedi.

“Saldırıdan hükümetin ayrımcı ötekileştirici söylemi sorumludur” diyen Çiftyürek, sorumluların bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılmasını istedi.

Türkiye demokrasi güçlerine de seslenen Çiftyürek, “Herkesi bu saldırılara karşı aktif ve açık tavır almaya çağırıyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.