Diyarbakır’dan ‘Kürtçe desteğe’ teşekkür

Diyarbakır’dan ‘Kürtçe desteğe’ teşekkür
Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), Kürtçe Öğretmenleri İnisiyatifi, Kürtçe Dil Hareketi (HEZKURD) Kürtçe dersin seçilmesi sürecinde, destek sunan sivil toplum örgütleri ile siyasi partilere teşekkür etti.

TİGRİS HABER - DİERG’den yapılan yazılı açıklamada, orta okullarda, seçmeli Kürtçe dersinin tercih edilmesi sürecinin 7 Şubat’a kadar devam edeceği hatırlatıldı. Kürtçe anadilde eğitim talebinin dile getirildiği açıklamada,  “Yıllar boyunca Kürtçe anadilimizin zaten olduğu yerde yani sivil toplumsal hak alanında durduğuna dikkat çekmeye çalıştık. Nihayet sivil, toplumcu, demokratik, şeffaf, koruyucu, sahiplenici bu yaklaşım ve tutum toplumumuzda güçleniyor, artan özgüven ve heyecanla yaygınlaşıyor” ifadeleri kullanıldı.

Başka ebeveynler olmak üzere, yazar, aktivist, aydın, sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi partilerin sürece destek verdiğine dikkat çekilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Seçmeli ders tercih tarihinin uzatılması talebimiz için temaslarda bulunan AKP MYK üyesi Abdurrahman Kurt’a, seçmeli Kürtçe derslerine dair ihtiyaç duyduğumuz 12 yıllık veriler için Milli Eğitim Bakanlığı’na soru önergesi veren HDP milletvekilleri Murat Sarısaç’a ve bu ricamızla ilgilenen HDP milletvekili Nusrettin Maçin’e ve CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu’na teşekkür ediyoruz. Ayrıca, haftalık iki saatlik Kürtçe anadilinde dersi tercih etmeleri için öğrencilerimize tavsiyede bulunan CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Deva Partisi başkanı Ali Babacan, EMEP başkanı Ercüment Akdeniz, Gelecek Partisi başkanı Ahmet Davutoğlu, HÜDAPAR başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AKP MYK üyesi Alaattin Parlak’a ve adını anamadığımız CHP, AKP, HDP milletvekilleri ile HDP, DEVA, Gelecek, AKP’nin temsilcilerine Kürd toplumu ile dayanıştıkları için teşekkür ediyoruz. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum