Diyarbakır’dan Süleymaniye valisine ziyaret

Diyarbakır’dan Süleymaniye valisine ziyaret
Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Demokratik Kadın Koalisyonu’nun (NADA) 1’inci Kongresi, Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirildi.

TİGRİS HABER - Kadınların demokratik katılımını güçlendirmeyi hedefleyen kongreye, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Berivan Gülşen Sincar ve beraberindeki heyet katıldı. Kongre kapsamında çeşitli temaslarda bulunan Sincar, Süleymaniye Valisi Dr. Haval Ebubekir’i makamında ziyaret etti.

kayapinar-esbaskani-1.jpg

Ziyaret sırasında konuşan Eş Başkan Sincar, “Süleymaniye ile ortak kültürel ve sosyal değerlerimiz bulunuyor. Bu ziyaret, iki bölge arasında iş birliğini güçlendirmek ve dayanışmayı artırmak için önemli bir adım. Kültürel zenginliklerimizi ortak projelerle geliştirerek halklarımız arasındaki bağı daha da güçlendireceğiz,” dedi.

kayapinar-esbaskani-2.jpg

Vali Ebubekir tarafından misafirperverlikle karşılanan Sincar ve heyeti, görüşmede barış ve demokrasi ortamının güçlendirilmesi, kurumlar arası diyalogun artırılması ve kültürel iş birliği imkanlarını ele aldı. Taraflar, özellikle kadınların toplumsal rollerini destekleyen projeler üzerinde fikir alışverişinde bulundu. Görüşme, iki bölge arasında gelecekteki iş birliği olanaklarının değerlendirilmesiyle verimli bir şekilde sona erdi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum