Diyarbakır’ı fuhuş batağına çevirdiler

Diyarbakır’ı fuhuş batağına çevirdiler
Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis (Kooperatifler) mahallesinde bulunan Sanat sokağı civarındaki bir bina önündeki ‘fuhuş’ kuyruğu pes dedirtti.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Yenişehir İlçesi Ofis (Kooperatifler) mahallesinde bulunan Sanat sokağı civarındaki bir bina önündeki ‘fuhuş’ kuyruğu pes dedirtti. Mahalle Muhtarı Abdülkadir Aydınlar, sanat sokağı ve çevresindeki birçok yerin fuhuş yuvasına döndüğünü söyledi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’nde geçtiğimiz hafta tam kapanma ve sokağa çıkma yasağına rağmen fuhuş yapılan bir apartmanda müşteri kuyruğunun bina dışına taşması, yaşanan tartışmaların sosyal medyaya yansıması, vatandaşların tepkilerine neden oldu.

Bina altındaki bodrumu eğlence mekânına çevirdiler

Tam kapanma ve sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı 2 Mayıs 2021 tarihinde Yenişehir’in en işlek semti olan Ofis’in Sanat Sokağı yakınlarındaki 8 katlı binanın bodrum katındaki alkollü eğlence mekânına, polis ekipleri tarafından kapısı koçbaşıyla kırılarak baskın yapılmış ve mekânda eğlence yaptıkları sırada yakalanan 25 kişiye koronavirüs tedbirleri ihlalinden 78 bin 500 TL para cezası kesilmişti.

Yine aynı semtte pes dedirten bir olay yaşandı. Olayın sosyal medya hesaplarına ve internet sitelerine düşmesi Diyarbakırlıları adeta çileden çıkardı.

Cep telefonu ile kayıt

Ofis semti Sanat Sokağı civarında yaşanan ilginç olayda fuhuş yapılan bir evde oluşan kuyruğun bina dışına taşması tam kapanma ve sokağa çıkma yasağında çevre sakinlerinin dikkatini çekti. Oluşan izdihamdan dolayı bina içinde yaşanan tartışma cep telefonu ile kayıt altına alındı. Görüntülerde evde yaşanan tartışmanın büyümesi üzerine içerde bulunan biri çıplak iki kadın panik halinde binanın koridor ve merdivenlerine çıktığı görülüyor.

Mahalle muhtarı isyan etti: Bir çok yerde randevu evleri var

Yenişehir İlçesi Kooperatifler Mahallesi Muhtarı Abdülkadir Aydınlar,  sanat sokağı civarında vatandaşlara rahatsızlık veren sorunları Tigris Habere değerlendirdi.

Pandemi ile birlikte randevu evlerinin arttığını dile getiren Aydınlar şunları söylemişti, “Gazeteniz bu konuyu daha öncede gündeme getirmişti. O zamanda sorunları dile getirmiştik. Bir binada birçok evin kiraya verildiği ve fuhuş yapıldığı haberini bizde aldık. Emniyet o binadaki evleri mühürledi. Pandemiyle birlikte randevu evleri arttı. Ofisteki birçok bina boşaldı. Ne yazık ki kendini bilmez bazı emlakçılar her önüne geldiklerine ev kiralıyorlar.  Bizde görüyoruz, evlerin saatlik ve günlük kiraya verildiğini. Emniyet birimlerinin daha sıkı tedbir alması lazım. Vatandaş bize şikayet bildirdiğinde biz zaten emniyete bildiriyoruz” dedi.

Semt sakinleri şikâyet etti

Yaşananların artık kabul edilemeyecek bir duruma geldiğini dile getiren çevre sakinleri, “Apartman içerisinde 11 kadının fuhuş yaptığını duyduk. Tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen mahallemizde 15-16 yaşlardaki gençler sürekli karşı kaldırımda oturup saatlerce bekliyordu. Zaman zaman sayıları 20’ye kadar ulaşıyordu. En son yaşanan olayda sıra kavgası yaşandı. Bu rezalete nasıl göz yumulur, bu şehir bu hale nasıl gelir anlamış değiliz. Yetkililer Yenişehir’deki günlük kiralık evleri denetlemeleri gerekiyor. Fuhuştan sokağımızdan geçmeye utanıyoruz” dediler. (Tigris Haber Merkezi)

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.