Diyarbakır’ı Mavi’den kırmızıya sürükleyen sürecin adı: Vurdumduymazlık!

Diyarbakır’ı Mavi’den kırmızıya sürükleyen sürecin adı: Vurdumduymazlık!
Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayının ilk 2 haftasında uygulanacak kısmi kapanmaya ilişkin ek tedbirleri açıkladı. Kısmi kapanmaya ilişkin ek tedbirlere göre, şehir içi ulaşımda yüzde 50 oturma kapasitesi sağlanacak.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Diyarbakır İl Hıfzıssıhha Kurulu, Ramazan ayının ilk 2 haftasında uygulanacak kısmi kapanmaya ilişkin ek tedbirleri açıkladı. Kısmi kapanmaya ilişkin ek tedbirlere göre, şehir içi ulaşımda yüzde 50 oturma kapasitesi sağlanacak.

Gerekli hassasiyet gösterilmedi

Türkiye çapında kısmi kapanma tedbirleri alınırken, daha önce mavi haritada olduğu için övünen Diyarbakır’da ciddi vaka artışlarının olduğu gözlendi. Mart ayı başında yüzde 3’lerde olan vaka sayısı, tedbirsizlik, vurdumduymazlıktan ciddi artışa neden oldu. Yetkililer, artışın tedbirsizliğin yanı sıra, aşı konusunda gerekli hassasiyetin gösterilmemesinden kaynaklandığını ifade ettiler.

turist-tigris.jpg

Yerli yabancı turist akını tetikledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı son verilere göre, Diyarbakır’da 100 binde 93,92 oranında koronavirüs vakasına rastlandı. Diyarbakır’ı Maviden kırmızıya sürükleyen süreç çok hızlı ilerledi. Havaların da ısınması ile birlikte kent yerli ve yabancı turist akınına uğradı. Kent sakinlerinin de durumu hiçe sayarak turist kervanına katılarak tedbirsiz davranması vaka sayısında artışa neden oldu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum