Diyarbakır’ın 6 ilçesi’ne doğalgazın ne zaman geleceği belli oldu

Diyarbakır’ın 6 ilçesi’ne doğalgazın ne zaman geleceği belli oldu
HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan sordu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yanıtladı. Bakan Dönmez, 2026 yılında Dicle, Kocaköy ve Kulp İlçelerine doğalgazı ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

TİGRİS HABER - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sunum yaptı. Bakan Dönmez sunumun ardından HDP Diyarbakır milletvekilli Garo Paylan’ın sorularını yanıtladı.

Sur’daki restorasyon çalışmalarıyla ilgili yöneltilen soruya Bakan Dönmez, Suriçi İlçesi’nde restorasyon çalışmalarının tarihi dokunun özüne uygun yapıldığını kaydetti.

Restorasyon çalışmaları aslına uygun

Bakan Dönmez,  Suriçi’ndeki tescilli yapıların geleneksel teknikler ile onarıldığını, iddia edildiği gibi restorasyonda, taş ve betonarme kullanılmadığını açıkladı. Tescilli olmayan yapıların Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı İmar Planı’na göre taş kaplama yapıldığını ifade eden Bakanlık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Diyarbakır Suriçi’nde yeni yapılaşma, Diyarbakır Suriçi Korumu Amaçlı İmar Planı Hükümleri’ne, Onaylı İmar Planı’na, Kentsel Tasarım Projeleri’ne, Kentsel Tasarım Rehberi’ne uygun yöreye ait envanter taraması yapılarak konunun uzmanları tarafından yöresel dokuya ve günümüz yaşam koşullarına cevap verebilecek şekilde Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun görüşleri alınarak tasarlanmıştır.”

6 ilçeye doğal gazın ne zaman geleceği belli oldu

Paylan, Bakan Dönmez’e Diyarbakır ili için doğal gaz yatırım planlarını sordu.

Bakan Dönmez şu yanıtı verdi, “Diyarbakır ilinde 2021-2026 yılları arası yatırım döneminde, 2023 yılında Çınar ve Hani ilçelerine, 2024 yılında Lice ilçesine, 2026 yılında Dicle, Kocaköy ve Kulp ilçelerine doğal gaz ulaştırılması planlanmaktadır.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum