Diyarbakır’ın bazı illerden büyük mahallesi: Bağcılar

Diyarbakır’ın bazı illerden büyük mahallesi: Bağcılar
Diyarbakır’ın yeni yüzü sayılan mahallelerden biri olan Bağcılar, hem nüfus bakımından hem de yerleşim alanı nedeniyle, Türkiye’nin bazı illerinden daha büyük. Bağcılar mahallesi, 143 bin nüfusuyla Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Dersim'den daha büyük.

TİGRİS HABER - Bağlar Belediyesi sınırları içinde olan son 10 yılda hem nüfus olarak hem de yerleşim alanı olarak büyük büyüme kaydeden Bağcılar Mahallesi modern binaları, park, bahçe ve dinlenme alanlarıyla da göz dolduruyor.

Bu yıl da Türkiye’nin En Büyük Mahallesi Oldu

Bağcılar Mahallesi Türkiye İstatistik Kurumu'nun rakamlarına göre bu yıl da nüfus bakımından Türkiye’nin bir çok il’ini geride bıraktı. Resmi verilere göre nüfusu 143 bini aşan mahalle,Ardahan, Bayburt, Gümüşhane ve Dersim'den daha büyük ve kalabalık.

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremden sonra bu bölgeye yoğun bir nüfus kaymasıyla mahalle statüsündeki olan Bağcılar bölgesi bazı illerin nüfusunu geride bırakan konuma ulaştı. Depremin vurduğu eski Bağlar bölgesinden de çok sayıda insan yine Bağcılar’a ve buraya yakın olan Karacadağ bölgesine yerleşti. Konut fiyatlarının merkez Kayapınar İlçesi’ne oranla daha uygun olması da Bağcılar’a olan talebi artırdı.

“Diyarbakır’ın ve Türkiye’nin Yüz akı”

“Bağcılar mahallemiz sadece nüfus bakımından değil, kazandırdığımız hizmetler bakımından da öne çıktı” diyen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 4.5 yıl boyunca yürüttükleri hizmet seferberliği ve örnek şehirleşme ile burayı gelecekte Diyarbakır’ın gururla yaşanılacak yaşam alanı haline getirdiklerini söyledi. Beyoğlu,”Gönül rahatlığıyla ifade edebilirim ki görev süremiz boyunca durmadan ve yorulmadan milletimize hizmet ettik. Bağcılar mahallemiz sadece Diyarbakır’ın değil, Türkiye’nin yüz akı haline geldi. Bundan dolayı gururluyuz” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.