Diyarbakır’ın beyaz altını satışa çıkıyor

Diyarbakır’ın beyaz altını satışa çıkıyor
Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Pamuk Üreticileri Birliği, Çukobirlik,Çırçır Fabrikaları temsilcileri ve pamuk üreticilerinden oluşan Korbey  komisyonu ile bir araya geldi.

DTB Başkanı Yeşil,Korbey komisyon toplantısında Diyarbakır Pamuğunun bundan böyle oluşturulan satış salonu vasıtasıyla ulusal ve uluslar arası pazarda satışa sunulacağını söyledi.

Pamuk satışları konusunda oluşturulan komisyon ile bir araya gelen Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil salon satışları konusunda tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek ‘’Bundan böyle il ve ilçelerimizde üretilen pamuğun  ‘’Diyarbakır Pamuğu’’ adıyla korbey salonunda işlem göreceğini belirtti.

whatsapp-image-2019-10-03-at-09.28.43.jpeg

DTB Başkanı Yeşil, Borsamızda oluşturduğumuz Korbey (Satış) salonunda satılan pamuk balyalarının kalite bazındaki fiyatları artık alıcı ve satıcının buluştuğu bir yerde şeffaf bir şekilde belirlenecektir.

Korbey salonundan çıkacak olan ‘’Diyarbakır Pamuğu’’ fiyatları Ulusal ve uluslar arası pazarda referans fiyat olarak kabul edilecektir. Böylelikle pamuk üreticilerimiz ve Çırçır fabrikası sahipleri korbey salonunda oluşan fiyatları baz alarak pamuk fiyat değerlendirmesi yapabilecekler. Belirlenen fiyat ve kalite ile hem haksız rekabetin önüne geçilmiş olunacak,hem de Diyarbakır pamuğuna kriter olabilecek bir fiyat ortaya çıkmış olacaktır.

‘’Diyarbakır Pamuğu’’ markası ile gerçekleştireceğimiz satışın ilkini 09.10.2019 tarihinde Borsamız korbey salonunda gerçekleşecektir. Satışın ardından bundan böyle hafta içi her Çarşamba düzenli olarak 12:30 ile 13:30 saatleri arasında  gerçekleşecektir.’’şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.