Diyarbakır'ın bir ilçesine doğalgaz çekildi

Diyarbakır'ın bir ilçesine doğalgaz çekildi
Diyarbakır’ın Hani ilçesinde altyapı çalışmalarının ardından bölgeye geçici süreliğine taşımalı doğalgaz verilmeye başladı.

TİGRİS HABER - Hani Belediyesi tarafından gerçekleştirilen doğalgaz projesinin ilk etabı çerçevesinde ilçeye taşımalı doğalgaz montajı gerçekleştirildi. Böylelikle çalışma sonucunda bölgenin yüzde 30’una doğalgaz verildi.

İlçede yürütülen çalışmalar arasında doğalgaz projesinin önemli olduğuna değinen Hani Belediye Başkanı İbrahim Lale, evlere şu anlık taşımalı olarak giden doğalgazın yakın zamanda ana borudan çekileceğini söyledi.

"Doğalgaz sorunu 1 yıl içerisinde kökten çözülecek”

Doğalgazın ana hattan alınması için 4-5 ay gibi bir sürenin gerektiğine dikkat çeken Lale, “İlçemizdeki evlerin ısınması için doğalgaz hızlı bir şekilde taşımalı olarak kuruldu. İnşallah kısa sürede doğalgazı tamamıyla ana borudan da çekeceğiz. İlçenin tamamıyla doğalgaza kavuşması için firmamız çalışıyor. Ama gazı ana hattan almak için 4-5 ay süre gerekiyor. Bu süre zarfından vatandaşımız taşımalı hattan ısınma yardımını alacak. Kısacası ilçemizin doğalgaz sorunu 1 yıl içerisinde kökten çözülecek” dedi. (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum