VİDEO - Diyarbakır’ın göbeğinde internet sıkıntısı çekiyorlar

VİDEO - Diyarbakır’ın göbeğinde internet sıkıntısı çekiyorlar
Diyarbakır’ın Ben u Sen mahallesinin birçok noktasında 20 gündür internet yok. İnternet kablolularının hırsızlar tarafından çalındığını söyleyen mahalle sakinleri, internet sorunlarının biran önce çözülmesini istiyorlar.

Yılmaz Yiğitler - Özel

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın ilk gecekondu mahallesi olan Ben u Sen’de 20 gündür internet yok. Dar gelirli ailelerin yaşadığı mahallede ekonomik ve sosyal sorunların yanı sıra eğitim sorunu da yaşanıyor. Binlerce öğrencinin yaşadığı mahallede 2 aydır internet yok. Mahalle sakinleri, kabloların hırsızlar tarafından çalındığını, internet sağlayıcı firmayı yüzlerce kez aramalarına rağmen sorunun giderilmediğini ifade ettiler.

“Derslerden geri kalıyoruz”

Üniversite sınavına hazırlanan Zeynep Erkutlu, şehir merkezinde olmalarına rağmen internet sorunu yaşadıklarını, ders çalışamadığını söyleyerek,  “İki aydır internetimiz yok. Sürekli gidip geliyor. Biz bu durumdan çok rahatsızız. Bu devirde köylerde bile internet var ama bizde yok. Büyük bir şehrin orta yerindeyiz, durum bu açıdan çok vahim. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Yarış halinde olduğum birçok arkadaşımın şu an interneti var, ders çalışıyor, ama benim internetim olmadığı için konularımı yetiştiremiyorum. Bize yardım etmeleri gerekiyor. Türk Telekom’u her gün aramamıza rağmen gelmiyorlar. Hep oyalıyorlar “bugün geleceğiz, yarın geleceğiz” diyorlar, ama 1 ay oldu gelen yok. Ne zaman gelecek bizim internetimiz? Aylardır sıkıntı yaşıyoruz” şeklinde konuşarak tepki gösterdi.

erkutlu-tigris.png

“Mağduruz”

İnternet firmasını defalarca aramasına rağmen mahallenin internet sorununun çözülmediğini belirten Mehmet Şirin Menteş adlı vatandaş da, hem hırsızlardan hem de internet sağlayıcısı firmadan şikâyetçi.

Menteş, “İnternetimiz sürekli kesik. Kabloluları hırsızlar çalmış. 50 defa internet sağlayıcı şirketi aramama rağmen gelmediler. En son kalkıp şirkete gittim. Orda da bana geleceğiz dediler, ama yine de gelmediler. Biz mağduruz. Şikâyetçiyiz. Ne yapalım, nereye gidelim? Artık bilmiyoruz ne yapacağımızı. 2 tane çocuğum okula gidiyor iki aydır derslerden geri kalıyor. Ebaya giriş yapamıyorlar” dedi.

Mahalle sakinlerinden Mevlide İnci ise, sabaha karşı evinin balkonunda yaşanan hırsızlık olayını şöyle anlatıyor: “Saat 4:30’da ezan okudu namaz kılmak için kalktım, dışarıdan bazı seslerin geldiğini duydum, pencereyi açıp dışarı baktım. Uzun boylu birinin kabloluları kopardığını gördüm bir elini pencerenin üstüne koymuş diğer eliyle de büyük bir makasla kabloluları koparıyordu. Pencereye koyduğu ayağını tutmaya çalıştım ama o kendini yere attı. Aşağıda sokağın başında da bir arkadaşı bekliyordu. Bağırmaya başladım ama mahalle de kimse çıkmadı. Kestikleri ağır kabloları da sürükleyerek kaçtılar.”

inci-tigris.png

“Yetkililer görmezden geliyor”

3 çocuk babası Edip Pehlivan da, çocuklarının Eba’ya giriş yapamadığı için derslerden geri kaldığını belirterek, “2 aydır internetimiz gidip geliyor ama bu defa 20 gündür internetimiz yok. Geçen ay gittiğinde gelip yaptılar, ama bu sefer ilgilenen yok. Yetkililer bizi görmezden geliyor.”

Ben u Sen sakinlerinden Ayten Erkutlu adlı vatandaş ise şöyle konuştu: “Bizim mahallenin interneti 1 aydır kesik. Mahallece mağduruz. İki çocuğumuz eğitim alıyor. İnternet olmadığından dolayı Eba’ya giremiyorlar. Derslerden geri kalıyorlar. Biz istiyor ki internetimiz bir an önce yapılsın. Eskiden de arıza oluyordu, gelip çözüyorlardı. 20 günden fazladır internetten faydalanamıyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.