Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 'kuduz köpek' tedirginliği

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde 'kuduz köpek' tedirginliği
Diyarbakır’ın Hani İlçesi’ndeki bazı sokak hayvanlarının kuduz olduğu iddia edildi. HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, hayvanların tedavi edilmesi için Hani Belediyesi yetkililerine çağrıda bulundu.

TİGRİS HABER - HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki sokak hayvanlarından bazılarının ileri derecede uyuz olduğu ve bazı hayvanların ise kuduz olduğu yönünde ihbarlar aldıklarını söyledi.

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, Diyarbakır’ın Hani ilçesindeki sokak hayvanlarının birçoğunda ileri derecede uyuz hastalığı olduğunu ve bazı hayvanlarda ise kuduz vakasının görüldüğünü belirterek, yetkililere hayvanların tedavisinin yapılması konusunda çağrıda bulundu.

Hani Belediyesi Sokak hayvanlarını tedavi ettirmeli

Hani’deki sokak hayvanlarının tedaviye ihtiyacı olduğunu belirterek, Hani Belediyesi’ne çağrıda bulunan HAYKONFED Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, “Diyarbakır’ın Hani ilçesinden bize gelen gönüllünün ihbarına göre, oradaki sokak hayvanlarının tedavisi yapılmıyor. Gelen fotoğraflar da gönüllüyü doğruluyor. Sokakta, açta açıkta kalan ve ileri derecede uyuz olmuş hayvanlar var. Söz konusu bu hayvanların tedavilerinin yapılarak sokağa bırakılmasını talep ediyoruz. Hani İlçe Belediyesine diyoruz ki, bu hayvanları tedavi ettirin. Belediyeden ve Kaymakamlıktan gönüllü refakatinde Hani’deki Sokak hayvanlarının tedavi altına alınmasını ve sonrasında da gönüllü nezaretinde alındıkları yere bırakılmasını istiyoruz. Sokak hayvanlarının tedavilerinin yapılması kanun gereği Hani İlçe Belediyesi’nin sorumluluğundadır. 5189 sayılı hayvanları koruma kanunu gereği Hani İlçe Belediyesi bunu yapmak zorundadır. Hani İlçe Belediyesi bunu yapmıyorsa Hani ilçe Kaymakamlığı İçişleri Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu 11172-12867 ve 13498 sayılı 3 tane genelgeye istinaden soruşturma açmak ve o hayvanları tedavi ettirmekle mükelleftir. Belediye görevini yapmıyorsa Kaymakamlık suç duyurusunda bulunmalı. Hani Belediyesi derhal sokak hayvanlarıyla ilgili tedavi sürecini başlatmalıdır. Hani Belediyesi hayvanlarla ilgili kısırlaştırma, tedavi, besleme işlemlerini yapmalıdır. Hani’deki sokak hayvanlarının yarısının tedaviye ihtiyacı var” diye konuştu.

Hani Belediyesi: Hiçbir talebi geri çevirmedik

Hani İlçe Belediyesi’nden edinilen bilgilere göre ise talep oluşturulan tüm durumlarda sokak hayvanlarının tedavileriyle ilgilendikleri belirtildi. Hani Belediyesi’nden gazetemize yapılan bilgilendirmede şunlar ifade edildi: “Sokak hayvanlarının tedavisine ilişkin bugüne kadar üzerimize düşeni yapmışız ve yapmaya da devam edeceğiz. Biz hayvan hakları STK’ları ile sürekli iletişim halindeyiz. Bizim ilçe belediyesi olarak imkânlarımız yok ama bize talep gelmesi halinde ya Büyükşehir’e yönlendiriyoruz ya da Diyarbakır’da fakülteye götürerek tedavilerini yaptırıyoruz. Tedavilerini yaptırdığımız sokak hayvanlarını da tekrardan doğaya salıyoruz. Şuana kadar bize gelen hiçbir talebi geri çevirmedik. (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.