Diyarbakır’ın iki ilçesinde eğitime kar engeli

Diyarbakır’ın iki ilçesinde eğitime kar engeli
Diyarbakır’ın Kulp ve Çınar ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

TİGRİS HABER - Kulp ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Köy yollarının açılması için başlatılan çalışmalar devam edilirken, iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ile birlikte köy okullarında ve taşımalı eğitim gören öğrencileri kapsayacak şekilde eğitime 1 gün ara verildi. Kulp ilçe milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Etkili olan yoğun kar yağışı dolayısıyla ilçedeki tüm okullarımız ve taşımalı eğitim gören öğrencilerimizi kapsayacak şekilde 14 Mart Pazartesi günü için eğitime 1 gün süre ile ara verilmiştir” denildi.

Çınar

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Kaymakamı Güher Sinem Büyüknalçacı da yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Büyüknalçacı yaptığı yazılı açıklamada, "İlçemiz Çınar'da etkili olan yoğun kar yağışı ve ulaşımda yaşanabilecek muhtemel riskler nedeniyle 14.03.2022 Pazartesi günü ilçe genelinde eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir." ifadelerini kaydetti. (İHA/AA)

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.