VİDEO - Diyarbakır’ın kablo hırsızları tam kapanmada da iş başında

VİDEO - Diyarbakır’ın kablo hırsızları tam kapanmada da iş başında
Diyarbakır’ın kablo hırsızları tam kapanma günlerinde de boş durmadı. Türk Telekom’un hatlarında kabloları keserek çalan hırsızlar, kentin birçok noktasında, hem de tam kapanma günlerinde internet sorunu yaşanmasına neden oldu

Özel Haber / Şevval FİLİZ

TİGRİS HABER -  Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesindeki Ziya Gökalp, Süleyman Nazif ve Abdal Dede mahallelerinde aylardır internet sorunu yaşanıyor. Mahalle sakinleri, internet kablolularının hırsızlar tarafından çalındığını, Türk Telekom’u defalarca aramalarına rağmen internet sorunlarını çözülmediğini belirterek, güvenlik güçlerinin de denetimleri artırarak, hırsızlara engel olmalarını istedi.  

“İnternet yok öğrenciler nasıl derslere girecek?”

Ziya Gökalp mahalle muhtarı Muhsin Sanay, kabloların çalınmasından kaynaklı mahalle sakinlerinin internet sorunu yaşadığını söyleyerek, “Yaklaşık bir yıldan beri bu hırsızlar yüzünden çocuklarımız internete giremiyor. Uzaktan eğitim göremiyorlar. Mahalleli olarak hepimiz mağduruz. Gelip yapsalar dahi 1 ayı buluyor. İnternet olmadığı halde fatura kesiyorlar. Türk Telekom parasını alıyor böylelikle haksız kazanç elde ediyor. Uzaktan eğitim gören öğrencilerimiz derslerden kalacak. Diğer taraftan Milli eğitim bakanı “uzaktan eğitim” diyor.  İnternet yok, öğrenciler nasıl derslere girecek?” diye konuştu.

muhsin-sana-001.png

“Hırsızları serbest bırakıyorlar”

Sanay, “Türk Telekom,  bize ‘siz hırsızları yakalayın’ diyorlar, nasıl yakalayalım ben kolluk kuvveti miyim? Emniyete gidip söylüyoruz, yapacak başka şeyimiz yok. Emniyet yakalasa bile, bir süre sonra serbest kalıyorlar” Dedi:

Ziya Gökalp mahalle sakinlerinden Meral Kendir ise, polislerin hırsızlık olaylarıyla ilgilenmesini isteyerek, “Bizim internet kablolarımızı 10 günde bir çalıyorlar, koparıyorlar, biz rezil olmuşuz. Yurt dışında çocuklarım var onlara ulaşamıyorum. Devletimiz ve polislerimiz ilgilensin, bu hırsızlar yakalansın. Bir aydır mağduruz” şeklinde konuştu.

meral-kendir.png

“Derslerden geri kalıyorum”

8. sınıf öğrencisi Hüsra Eliveren de, internet olmadığından ötürü derslerden geri kaldığını söyleyerek, “Canlı derslere giremiyorum, internet sürekli kesiliyor. Derslerden geri kalıyorum. Sınava hazırlanıyorum, konulara bakmam gerekiyor, ama internet olmadığı için derslerden geri kalıyorum, bu yüzden kitaplardan bakmaya çalıyorum. Buradan yetkilere sesleniyorum, internet bağlantımızı yapsınlar. Kitaplardan çalışıyorum, böyle olmuyor, birinin öğretmesi gerekiyor.”

husra-eliveren.png

Türk Telekom’u defalarca aramasına rağmen internetlerinin yapılmadığını belirten Gülsüm Anuştekin, “ İki aydır hırsızlar gelip kabloları çalıyorlar. Öğrencilerim var. Ayda 90 ile 100 TL arası internet faturası ödüyorum.  Mahalleye kamera taktırsınlar, rica ediyorum öğrencilerim var EBA’ ya giremiyorlar” dedi.

“Madde bağımlıları mahalleye dadandı”

Ahmet Yılmaz, “Hırsızlar gelip kabloları çalıyorlar. Sadece bizim yaşadığımız sokak değil diğer sokaklarda da kablo çaldılar. Belki 20 metreye yakın kablo çalmışlar.  Artık ayaklanıp caddelere çıkacağız yeter artık. Adamlar madde bağımlısı gelip çalıyorlar” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.