Diyarbakır’ın kadın çiftçilerine eğitim

Diyarbakır’ın kadın çiftçilerine eğitim
Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi, merkez ve kırsal alanlardaki kadın çiftçilere yönelik eğitim programını sürdürüyor. Son olarak 4 merkez ilçeye bağlı kırsalda 95 kadın çiftçi eğitim aldı.

TİGRİS HABER - İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesi tarafından kırsal alanda yaşayan kadın çiftçilere daha verimli bir tarım için bilgi yöntem sağlamak, kaynakları daha etkin yönetebilmek, kullanabilmek, yeni teknolojileri öğretmek ve uygulatmak amacıyla GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli konu uzmanları ile koordineli olarak eğitim ve yayım faaliyetleri 4 merkez ilçede devam ediyor.

kadin-ciftciler-2.jpeg

Son olarak, Bağlar (Ağaçgeçit), Kayapınar(Cumhuriyet), Sur(Yiğitçavuş) ve Yenişehir (Yaytaş) ilçelerimize bağlı köylerde 95 kadın çiftçiye eğitim verildi.

Kadın çiftçilerle, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, meme hastalıklarından korunma yolları vesüt sağım teknikleri ayrıca yem bitkilerinin önemi konusunda eğitim ve yayım çalışmaları yapıldı.

kadin-ciftciler-3.jpeg

Eğitimde Kadınların tarım ve hayvancılıkta önemli bir rol oynadığı belirtilerek bu alandaki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Hayvancılıkta verimliliğin artırılması için modern tekniklerin kullanılması ve bilimsel bilginin ışığında üretim yapılması gerektiği belirtildi. Yem bitkilerinin üretiminin artırılması ve hayvanların besin ihtiyacının sağlıklı bir şekilde karşılanması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği ifade edildi. Meme sağlığı ve süt hijyeninin önemi vurgulanarak, bu konuda bilinçli üretim yapılması gerektiği kaydedildi.

Kadın çiftçiler ise, bu eğitimden çok şey öğrendiklerini, hayvancılıkta daha bilinçli bir şekilde üretim yapmaya başlayacaklarını, eğitimde verilen bilgilerden çok faydalandıklarını dile getirdi. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.