Diyarbakır’ın kanayan yarası, eğitim!

Diyarbakır’ın kanayan yarası, eğitim!
Diyarbakır’da eğitim öğretimin kangrenleşmiş sorunları bir türlü çözüm bulmadı

Çocuklarımız tehlike altında

Diyarbakır’da eğitim öğretimin kangrenleşmiş sorunları bir türlü çözüm bulmadı. Eğitimde başarı sırlamasında 71’inci olan ve eğitim öğretimde bir hayli birikmiş sorunların baskısı altında can çekişen Diyarbakır’da tablo içler acısı. Eğitimde kentin geri kalmasının sorumluları siyasetçiler.

Diyarbakır eğitimde 71’inci sırada. 450 okulda ciddi hasar var, 250 okulun tuvaleti kullanılmaz halde. Kantin mafyasının okullarda at koşturduğu bir ortamda uyuşturucu satıcıları cirit atıyor. Koltuklarına yapışmış kimi kurum müdürleri adeta bu kara tablonun rantını yemekle meşgul. Diyarbakır’ın genç beyinleri büyük tehdit altında. Yetkililer bu kötü gidişata ne zaman dur diyecek, bugün değilse ne zaman?

Başarılı eğitimcilerin önü kesiliyor

Diyarbakır’da 450 okul ağır hasarlı olarak eğitim öğretim hizmeti vermeye çalışırken, 250 okulun ise  tuvaletleri kullanılmaz halde. Kurumsal işleyişte ciddi sorunların biriktiği okullarda hakkaniyet, adalet ve liyakat yerlerde. Başarılı eğitimcilerin mülakat yoluyla elendiği bir ortamda işinin hakkını veren çok sayıda öğretmen ya küstürülmüş ya da sürgün edilmiş durumda. Kurucu müdürler aracılığıyla yağma, talan ve hırsızlık söylentileri ayyuka çıkmış durumda. Şehir siyasetinin ve kimi çıkar gruplarının menfaatlerinin cenderesine alınan eğitimde çocukların geleceği tehdit altında.

egitim-002.jpg

Kantin mafyası kol geziyor

 Okul kantinlerinde uyuşturucu satışı almış başını gidiyor. Kantin mafyasının kol gezdiği okullarda öğrenciler adeta kurtlar sofrasında. Kimi kurucu müdürlüklerde çeyrek asırlık görev süreleri, akıllara okullara çöreklenmiş menfaat ilişkilerini getiriyor.

Yetkililer sessiz kalıyor

Öte yandan Diyarbakır’da eğitim öğretimin içle acısı durumuna müdahale etme çabasında olan kimi yöneticiler ise çıkar gruplarının baskısı ve tehdidi altında. Kentin eğitim öğretim alanında hak ettiği seviyeye ulaşması ve Diyarbakırlı öğrencilerin eğitim yuvalarında karşılaştıkları kötü tablonun biran önce aşılması için başta İl Milli Eğitim Müdürü olmak üzere ilgili tüm kurum, kuruluş ve yetkililere büyük görev düşüyor.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden mart başında alınan Hasan Aslan’ın yerine, Tarım ve Orman Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Dr. Feysel Taşçıer atanmıştı.

Bu arada Taşçıer’in talimatı ile 2’si merkez, 6 İlçenin Milli Eğitim müdürü ve yardımcısı görevden alınmıştı.  (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.