Diyarbakır'ın kelebeklerinden kutlama

Diyarbakır'ın kelebeklerinden kutlama
Diyarbakır'da halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen Epidermolozis Bülloza hastalığına yakalanan çocuklar bir araya gelerek 25-31 Ekim Kelebek Hastalığı Farkındalık Haftasını kutladı.

TİGRİS HABER - 25-31 Ekim Kelebek Hastalığı Farkındalık Haftasında kelebek hastalığına yakalanan çocuklar bir araya geldi. Dicle Vadisinde düzenlenen etkinliğe Diyarbakır Vali Yardımcısı Zerrin Beşikçi, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Hayrullah Akyıldız, Dermatoloji öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Uçmak, Doç. Dr. Sabahattin Ertuğrul, Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal'ın eşi Nesrin Bal, AK Parti Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Fatma Biçer, 70'e yakın kelebek hastası ve aileleri katıldı.

aw452560-02.jpg

Etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Gerçekler Dünyası Araştırma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şenay Çalışır, bu yola çıkmaya niyet ettiğinde hedefinin hem çocuklara umut olmak hem ilaç bulmak olduğunu aktararak kapı kapı dolaşıp şifa aradığını söyledi. (İHA)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.