Diyarbakır’ın kuraklık sorunu TOBB'ye taşındı

Diyarbakır’ın kuraklık sorunu TOBB'ye taşındı
Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, bahar ve kış aylarında yeterli miktarda yağış alamayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan kuraklık sorununu TOBB Yönetim Kurulu toplantısına taşıdı.

Norşin Öncel

TİGRİS HABER - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu Başkanlığında video konferans ile gerçekleşen TOBB Yönetim Kurulu toplantısına katılan DTB Başkanı Engin Yeşil, bölge çiftçisinin destek beklediğini iletti.

Çiftçilerin zararları karşılanmalı

Üretim yapan çiftçilerin yüksek girdi maliyetleri nedeni ile son yıllarda oldukça zorlandıklarını, pandemi ve sonrasında ise yaşanan kuraklık nedeni ile de daha büyük zararlar ile karşı karşıya kaldıklarını anlatan DTB Başkanı Engin Yeşil, bölgede bu yıl ekim yapan tüm çiftçilerin ve sektöre girdi sağlayan işletmelerin karşılaştıkları zararların karşılanması gerektiğini söyledi.

tobb-tigris.jpg

 Sulama projeleri biran önce tamamlanmalı

Özellikle Silvan Projesi başta olmak üzere bölgede devam eden sulama projelerinin bir an evvel tamamlanması gerektiğini de belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, “Bölge üreticilerimiz kendi sondaj kuyularından sulama yapmaktadır. Buda maliyetleri büyük oranda girdi maliyetlerini artırmaktadır. Sulama projeleri tamamlanırsa girdi maliyetlerindeki artışlarda büyük düşüşler yaşanacaktır” ifadelerini kullandı.

Çiftçi destek bekliyor

DTB Başkanı Yeşil, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ederek, “Bölge çiftçilerimizin şuan hükümetimizden talebi bölge genelinin doğal afet alanı olarak ilan edilerek, üreticiler ve girdi sağlayan işletmeler için mevcut kredi borçlarının faizsiz ertelenmesi, hasat yapmayan çiftçilerin girdi maliyetlerini karşılayacak şekilde nakdi destek sunulması, Çiftçilerin geçmiş döneme ait tüm destek primlerinin bir an önce ödenmesi,  pompaj sulaması yapan çiftçilere elektrik ve yakıt destek primi ödenmesidir” diye belirtti. 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.