Diyarbakır’ın ölüm yolu: 4 yılda 13 kişi öldü

Diyarbakır’ın ölüm yolu: 4 yılda 13 kişi öldü
Diyarbakır – Elazığ yolu Çelikevler Mevkii’nde üst geçit olmadığı için son 4 yılda 13 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti. Yolun son kurbanı, 17 yaşındaki tekstil işçisi Gülsüm Gök oldu.

Gönül Morkoç

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ı Elazığ’a bağlayan yol üzerinde bulunan Çelikevler Mahallesi’nde 5 bin 500 kişi yaşıyor. Tekstilkent ve Organize Sanayi Bölgesi de aynı yol üzerinde yer alıyor. Son 4 yılda önlem alınmayan Elazığ Diyarbakır yolu Çelikevler mevkiinde, meydana gelen trafik kazalarında 13 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi de yaralandı. Defalarca başvuru yapılmasına rağmen, yol üzerinde üst geçit yapılmadı.

Son kurban Gülsüm oldu

Tedbirsizliğin son kurbanı 17 yaşındaki Gülsüm Gök oldu. Tekstil fabrikasında çalışan Gök, mesaisi bittikten sonra servise binip eve geldi. Evinin olduğu sokağın karşısında inen Gök, yayalar için yeşil, araçlar için kırmızı ışık yandığı sırada yolun karşısına geçmek için hareket etti. 34 SF 4247 plakalı Audi marka otomobil, Gök’e çarptı ve genç, olay yerinde hayatını kaybetti.

kaza-gok-tigris.jpeg

Karayolları olumsuz yanıt verdi

Tigris Haber’e konuşan Çelikevler Mahallesi Muhtarı Mehmet Kaya, defalarca yetkili kurumlara başvurmasına rağmen, tedbir alınmadığını söyledi. Son olarak geçtiğimiz yılın Ekim ayında Karayolları Genel Müdürlüğü 9. Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe ile başvuran Muhtar Çeliker, olumsuz yanıt aldı. Karayolları, 22 Ekim 2021’de Kaya’nın dilekçesine verdiği yanıtta, “üst geçit yapılabilmesi için yoldan en az 500 kişinin geçmesi” gerektiğini belirtti ve üst geçit talebini reddetti. Karayollarının bu yanıtının ardından, kazalar devam etti, son olarak 17 yaşındaki Gülsüm Gök hayatını kaybetti. Çelikevler Mahallesi Muhtarı Mehyet Kaya, araçların bölgeden hızlı bir şekilde, kural ihlali yaparak geçtiğini belirterek, ölümlerin artmaması için acilen önlem alınmasını istedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.