Diyarbakır’ın onur konuğu Hatay

Diyarbakır’ın onur konuğu Hatay
Diyarbakır ile Hatay illeri arasında sosyal ve ekonomik anlamda bağların geliştirilmesi için yapılan ziyaretler olumlu sonuç verdi. Hatay ili Kasım ayında Diyarbakır’da yapılacak gurme fuarına onur konuğu olarak davet edildi.

TİGRİS HABER - Diyarbakır ile Hatay illeri arasında sosyal ve ekonomik anlamda bağların geliştirilmesi için yapılan ziyaretler olumlu sonuç verdi. Hatay ili Kasım ayında Diyarbakır’da yapılacak gurme fuarına onur konuğu olarak davet edildi. İki il arasında kardeşlik protokolü imzalanacak.

Gastronomi alanında Dünya çapında kendini kanıtlayarak var eden Hatay ile Diyarbakır arasında kardeşlik köprüsü kuruluyor. Diyarbakır Ticaret Borsası, kardeş il protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanını Diyarbakır’a davet ederken, Hatay, Kasım ayındaki Mezopotamya gurme fuarının onur konuğu olacak.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı (DTB) Engin Yeşil, DTSO Fuar Komisyonu Başkanı Mehmet Ali Deniz, TOBB Diyarbakır Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Zülal Koç, 15-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Mezopotamya Gurme Fuarına davet etmek üzere Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, “15-20 Kasım tarihlerinde düzenleyeceğimiz fuarımıza, gastronomi alanında kendini ispatlamış Hatay’ımızı onur konuğu olarak davet ediyoruz. Güneydoğu lezzetlerini Hatay lezzetleriyle buluşturmak istiyoruz. Başkanımıza davetimizi kabul ettiği için teşekkür ediyoruz” dedi. DTB Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil ise, misafirperverliğinden dolayı Başkan Lütfü Savaş’a teşekkür etti, kendisini iki il arasında kardeşlik protokolü imzalamak üzere Diyarbakır’a davet etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ise, konuklara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi; “Mezopotamya’nın ortasında tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri olan iki il Hatay ve Diyarbakır. Başkanlarımız buraya zenginliklerini paylaşmak üzere geldiler. Kasım ayında Diyarbakır’da olacağız” dedi. (Haber merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.