'Diyarbakır’ın su sıkıntısı yok'

'Diyarbakır’ın su sıkıntısı yok'
Diyarbakır genelinde kısmen yaşanan kuraklığa rağmen su sıkıntısı yaşanmadığı bildirildi. Su ihtiyacını karşılayan, ayrıca enerji amaçlı barajlarda herhangi bir su sıkıntısının olmadığı, barajlardaki su seviyelerinin yeterli olduğunu bildirildi.

TİGRİS HABER - Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü İşletme ve Bakım Şube Müdürü Yaşar Ceylan, Diyarbakır’daki barajlarda herhangi bir su sıkıntısının söz konusu olmadığını açıkladı.

Diyarbakır’ın su ihtiyacını karşılayan önemli barajlarda doluluk oranının normal seviyede olduğunu ve herhangi bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Yaşar Ceylan, enerji amacıyla kullanılan barajlarda da su seviyesinin normal olduğunu ifade etti. Ülke genelinde olduğu gibi bölgede de son 2 yıldır kuraklık yaşandığını söyleyen Ceylan, “Barajlarımızda kentimizin ihtiyacını karşılayacak kadar suyumuz mevcut. İnşallah önümüzdeki süreçte gelecek akımlarla birlikte daha iyi duruma geleceğiz. Elimizdeki bütün imkânlarla depoladığımız bütün suyun vatandaşlarımızın istifadesine sunmak suretiyle sulamalarımızı geçmiş yıllarda olduğu gibi 2023’te de yapmaya çalışacağız” dedi.

dsi-sube-muduru-2.jpg

Tedbirler alıyoruz

“2021-2022 yılında yoğun kuraklık yaşadık. Ancak aldığımız önlemlerle vatandaşımızın sulamadan zarar görmemesi yönünde çaba harcadık ve başarılı olduğumuza inanıyoruz” diye konuşan Ceylan, “Mevcut durumdaki kuraklığa ilişkin tedbirlerimizi alıyoruz. Valiliğimiz başkanlığında gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Buna bağlı alınması gereken tedbirler görüşülüyor. Bu yönde çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki süreçte barajlarımıza gelecek akımlara bağlı olarak da bunu en iyi şekilde vatandaşa sunmaya çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

‘Çiftçilerimizi mağdur etmeyeceğiz’

Su yetersizliği ve kuraklığın verim düşüklüğüne sebep olduğunu belirten Ceylan, son olarak şunları kaydetti: “Barajlarımızda depolanan su öncelikle içme suyu amacıyla kullanılıyor. Daha sonra doğal yaşam ihtiyacı olan sulama ve akabinde enerji söz konusudur. Öncelikle biz çiftçilerimizin mağdur olmaması için sulama ihtiyacını gidermeye çalışıyoruz. Enerji alanı ise 3’üncü planımızdadır. Karakaya Barajı’mız bizim yüzde yüz enerji amaçlı barajımızdır. Orada da normal seviyede suyumuz mevcut. Herhangi bir sıkıntımız bulunmamaktadır. Su yetersizliği ve kuraklık maalesef verim düşüklüğüne sebep olmaktadır. Ancak önceki yıllarda almış olduğumuz tedbirlerle bunu en aza indirmeye çalıştık.” (İHA)

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.