Diyarbakır’ın su ürünlerine denetim

Diyarbakır’ın su ürünlerine denetim
Diyarbakır Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şube Ekipleri, balık stoklarının korunması, sürdürülebilirliğinin sağlanması ve yasa dışı avcılığın önlenmesi amacıyla su ürünleri kontrolleri ni aralıksız devam ettiriyor.

TİGRİS HABER - İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri ile Diyarbakır Sportif Olta Balıkçıları ve Doğal Yaşamı Koruma Derneğinin (DİSOBDER) katılımı ile il genelinde koordineli ortak denetimler gerçekleştirildi.

Kaçak ava ceza kesildi

Denetimler sırasında Çınar İlçesi Göksu Barajı çevresinde yapılan kontrollerde baraj gölüne ağ atarak avcılık yaptığı tespit edilen kişilere 1380 sayılı kanuna muhalefetten idari para cezası uygulandı. Ayrıca baraj gölüne atılmış yaklaşık 300 metre sahipsiz ağ tespit edildi, ağlar zodyak bot ile kontrollü bir şekilde toplanıp el konuldu, ağa takılan canlı balık türleri ise gölete salındı.

denetim-tigris.jpg1 Nisan 30 Haziran arası yasak

Tarım İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şöyle denildi;

“İlimiz sınırlarında yer alan tüm iç sularımızda 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında sazangillerin avcılığı yasaklanmıştır. Av yasağı dönemlerinde İl/İlçe Müdürlükleri, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timleri ile Diyarbakır Sportif Olta Balıkçılarıve Doğal Yaşamı Koruma Derneğinin katılımlarıyla oluşan denetim ekiplerince ilimiz genelinde tüm iç su kaynaklarımızda, yol kontrol noktalarında ve perakende satış yerlerinde denetimler artırılarak devam edecek olup yasağa uymayanlar hakkında 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yasal işlemler uygulanacaktır.” (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.