Tarihi çeşmeler restorasyon ile hayat bulacak

Tarihi çeşmeler restorasyon ile hayat bulacak
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kısa bir süre önce “Diyarbakır’ın tarihi evleri ve çeşmeleri sahipsiz” başlığı ile gündeme getirdiğimiz Sur ilçesindeki tarihi çeşmelerin restorasyonuna başladı.

TİGRİS HABER - İmar ve şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları ile şehirdeki tarihi çeşmeler özgün yapıları korunarak yenileniyor. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı; Katırpınar, Yeşil ve Tahtalı Kastal Sokak Çeşmelerini restore ederek, onlarca yıl sonra bu çeşmelerden su akmasını sağlayacak.

tarihi-cesimeler-onariliyro-4.jpeg

Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından tescil güncellemesi ve gruplandırma çalışması yapılan çeşmelerde onarım çalışması başladı.

Sur İlçesi, Özdemir Mahallesinde yer alan Tarihi Katırpınar Çeşmesi’nde çalışma yürüten ekipler, kumlama işlemi yaparak ve uygun kesme taşlar kullanarak yapıyı aslına uygun bir şekilde yeniliyor.

tarihi-cesimeler-onariliyro-2.jpeg

Diyarbakır şehir merkezinde az sayıdaki yuvarlak kemer formlu çeşmeden biri olan Tahtalı Kastal Çeşme’de ve dikdörtgen forma sahip düzgün kesme bazalt taş ile inşa edilen Yeşil Sokak Çeşmesi’nde ise ekipler ön hazırlıklarını tamamladı.

Günümüzde kullanılmaz durumda olan çeşmeler, çalışmaların ardından halkın hizmetine sunulacak. (Haber Merkezi)

Kaynak:Büyükşehir Basın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.