Diyarbakırlı asker kazada şehit oldu

Diyarbakırlı asker kazada şehit oldu
Son dakika: Hatay hududunda araç kazası sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen Diyarbakırlı Piyade Er Yusuf Sofioğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne şehit ateşi düştü. Hatay’ın Altınözü ilçesinde, 29 Temmuz’da, vatani görevini yaptığı sırada zırhlı araç kazasında yaralanan Piyade Er Yusuf Sofioğlu, hastaneye kaldırıldı. Burada Tedaviye alınan Sofioğlu, dün sabah tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Diyarbakır'ın Dicle ilçesi Pekmezler köyünde yaşayan Sofioğlu'nun yakınlarına acı haber, askeri erkan tarafından verildi. Şehit Piyade Er Yusuf Sofioğlu'nun cenazesi, askeri tören sonrası ikindi vakti Dicle'de toprağa verilecek.

Annesi elleriyle kına yakmıştı

Diyarbakırlı şehit Yusuf Sofioğlu’ndan geri, askere gitmeden önce çekilen görüntüleri kaldı. Cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntülerde, Sofioğlu’na asker uğurlaması yapıldığı ve annesinin ellerine kına sürdüğü anlar yer aldı. Eline kına sürüldüğünde Sofioğlu ile annesinin gözyaşlarını sildikleri görüldü.

Tezkeresine 40 gün kalmıştı

Bu arada Sofioğlu’nun Diyarbakırspor taraftarı olduğu ortaya çıktı. 2.Lig ekibi Diyarbekirspor’un tribünlerinde yer alan 21 yaşındaki Sofioğlu’nun ölümü memleketinde büyük üzüntü ile karşılandı.

Kendisi gibi Diyarbakırspor taraftarı olan şehidin ağabeyi Habip Sofioğlu, kardeşinin Diyarbakırspor ve Beşiktaş’ı çok sevdiğini, Diyarbekirspor’un maçlarını kaçırmadığını söyledi.

“Sporu çok seviyordu”

Kardeşinin tezkeresine 40 gün kala bu acı olayın yaşandığını belirten acılı ağabey,”Nöbet değişimi sırasında kaza olmuş. 10 kişi varmış araçta, kendisi şehit olmuş. Acımız çok büyük. Kardeşimin hayalleri vardı. İsmi gibi Yusuf yüzlüydü. Diyarbakırspor ve Beşiktaş sevdalısıydı. Diyarbekirspor’un maçlarına gelip destek veriyordu. Acımızı paylaşan herkese teşekkür ediyoruz. Takdiri ilahi. Dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.