Diyarbakırlı atlet Türkiye rekorunu kırdı

Diyarbakırlı atlet Türkiye rekorunu kırdı
İstanbul’da yapılan Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda Kayapınar Belediyespor sporcusu Yeter Aslan Türkiye rekoru kırarak birinci oldu.

Haber Merkezi

DİYARBAKIR -İstanbul’da 18-19 Ocak tarihleri arasında yapılan Yıldızlar Türkiye Atletizm Şampiyonası’nda 16 yaş altı bireysel yürüme yarışında Kayapınar Beledispor sporcusu Yeter Aslan Türkiye birincisi oldu. Yeter Aslan 2 bin metre mesafeyi 9.23 dakikada tamamlayarak Türkiye rekoru kırdı. Bu dereceyle 9.45 dakika olan Türkiye rekorunu egale ederek yeni Türkiye rekorunu sahibi oldu. Yeter Aslan bu dereceyle önümüzdeki günlerde yapılacak Balkan ve Avrupa şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etme hakkı elde etti.

Takım olarak başarı

Aynı yarışmalarda Kayapınar Belediyespor sporcularından Ayşe Tekdal yıldızlar kategorisinde Türkiye 3’cüsü olurken, yıldız erkekler yarışında Şehmus Alpkaya Türkiye 2’incisi oldu. Kayapınar Belediyespor atletizm takımı hocaları Azize Özbey ve Çetin Aslan, belediyenin sporcuların başarılı olması için her türlü katkı ve desteği sunduğunu belirtiler. Hocalar, belediyenin kente kazandırdığı spor tesisinde çalışmalarını sürdürmelerinin başarıda büyük katkısı olduğunu belirtiler.

atlet-rekor.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.