VİDEO - Diyarbakırlı baba çocukları için ne istedi?

VİDEO - Diyarbakırlı baba çocukları için ne istedi?
Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Sosyal Konutlarda oturan 5 çocuk babası Turgay Akar, yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu ve ailesine bakamadığını söyleyerek yetkililerden iş istedi.

Şevval Filiz / ÖZEL

TİGRİS HABER - Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Sosyal Konutlarda oturan 5 çocuk babası Turgay Akar, yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu ve ailesine bakamadığını söyleyerek yetkililerden iş istedi. 1+1 evde oturan Akar, ailesinin çok mağdur olduğunu, lösemi hastası 2 çocuğunun tedavisi için destek beklediğini söyledi.

‘Devlet büyüklerinden iş istiyorum’

Turgay Akar yetkililere şöyle dedi; “İki çocuğum üniversite okuyor, iki çocuğum lösemi hastası. Devlet büyüklerinden iş istiyorum. Çalmadığım kapı kalmadı, iş bulamıyorum. Valiliğe dilekçe yazdım, İŞKUR’a gönderdiler, gittim, oradan da dönüş alamadım, sıkıntılarımız var ve aileme yansıyor. İki çocuğum lösemi hastası onları kontrole götüremiyorum perişanız. Pandeminin ilk başladığı zamandan beri işsizim. Pandemiden önce lokantalarda çalışıyordum. Şimdi hiçbir yer açık değil, çalışamıyorum.”

akar-tigris.png

‘Maddi imkânsızlıktan tedavi olamıyorum’

18 yaşında, 9 sınıf öğrencisi ve lösemi hastası Muhammed Akar ise,  maddi durumlarının çok kötü olduğunu, tedavisini düzenli yapamadığını söyleyerek,  “Pandemiden dolayı babam çalışmıyor. 5 kardeşiz ve bir artı bir evde oturuyoruz. Geçimimizi zar zor yapıyoruz. Maddi durumuz iyi olmadığından dolayı Anakaraya tedavi olmaya gidemiyorum, destek bekliyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.