Diyarbakırlı çiftçiler kuraklık desteği bekliyor

Diyarbakırlı çiftçiler kuraklık desteği bekliyor
Diyarbakır Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Cevat Delil, kuraklık desteklerinin ödenmesi için Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye çağrıda bulundu.

TİGRİS HABER - Delil yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi, “Küresel iklim değişikliği ile birlikte bölgemizde kuraklık son yıllarda etkisini artırarak göstermektedir. Diyarbakır, Şanlıurfa, Şırnak ve Mardin illeri başta olmak üzeri 2 yıldır tarımsal kuraklık yaşanmaktadır. Kuraklık nedeniyle verim kaybı yaşanmaktadır. Kuraklık döneminde ekonomik sorunlarla boğuşan ve büyük mağduriyet yaşayan çiftçilerimizi yalnız bırakmamalı onlara sahip çıkmalıyız. Bu yılda geçen yıl gibi şiddetli kuraklık yaşanmasına rağmen Tarım ve Orman Bakanlığımız kuraklık desteğinin verilip verilmeyeceğini, verilecekse ne kadar ve ne zaman verileceği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

Gözümüz Kirişçi’nin açıklamasında

Çiftçilerimizi üretimden uzaklaştırmamak, seneye ekim yapmasını sağlamak ve mağduriyetlerini gidermek için biran önce kuraklık desteği hakkında bilgi verilmelidir. Çiftçilere verilecek kuraklık desteği ile tarımsal üretimde girdi olarak kullanılan tohum, gübre, mazot ve zirai ilaç alınıp üretimin devamlılığı sağlanacaktır. Zor durumda olan çiftçilerimizin gözü kulağı kuraklık desteği ile ilgili Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vahit Kirişçi’den gelecek olan müjdeli haberde” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum