Diyarbakırlı çiftçilere fig tohumu desteği

Diyarbakırlı çiftçilere fig tohumu desteği
Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesinde yem bitkilerini geliştirme projesi kapsamında 74 üreticiye 12 ton fig tohumu dağıtıldı.

TİGRİS HABER - Çüngüş ilçesinde düzenlenen Fiğ Tohumu Dağıtım Törenine Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Çüngüş Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Vedat Güler, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Oral Özgen, Çüngüş Tarım ve Orman İlçe Müdürü Deniz Yıldırım, Teknik Personel ve Üreticiler katıldılar.

Çiftçiye desteğimiz sürecek

Çüngüş İlçe Kaymakamı Tuncay Kaldırım fig tohumu dağıtım töreninde şunları söyledi; “Kaymakamlık olarak, kamu kurumları olarak, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak tarımı ve çiftçimiz geliştirecek ve güçlendirecek tüm kararların ve uygulamaların arkasında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Bu amaçla çiftçimize her türlü araç, gereç, makine ve ekipman, tohum, gübre desteği verilerek ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi sağlanacaktır” dedi.

Şap aşısı kampanyası

Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ise; Çüngüş İlçesine hayvancılık alanında 3,1 milyon TL, bitkisel üretim alanında ise 11,3 milyon TLdestek sağladıklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;”17 Şubat 2021 tarihi itibariyle ilimizde şap aşı kampanyasını başlattık. Şap aşısı önemli. Hayvanlara yapılan zorunlu aşılardan bir tanesi. Ayrıca sığırlardaki çiçek hastalığını engelleyen YSD aşısı da yapılmaktadır. Bu aşıların yapılmasında ihmalkar davranmamalıyız. Bunlarla beraber hayvan küpeleme çalışmaları da önemlidir. Biliyorsunuz büyükbaş hayvanlar 3 aylık ve küçükbaş hayvanlar da 6 aylık olana kadar bu çalışmalar yapılıyor. Diyarbakır ilimiz adına hayvan zabıtası kararıyla her yaşta ve cinste hayvanları cezasız olarak küpeleme kararı aldık, bu yılsonuna kadar bunu uygulayacağız.” (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.