Diyarbakırlı çocuklar ‘Lider Tarım Kampı’nı tamamladı

Diyarbakırlı çocuklar ‘Lider Tarım Kampı’nı tamamladı
Diyarbakır Tarım İl müdürlüğü, Bakanlığın her yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencileri için “Hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk" ilkesinden yola çıkarak hayata geçirdiği “Lider Çocuk Tarım Kampı” sona erdi, öğrenciler eğlenerek tarımı öğrendi.

TİGRİS HABER - Birleşmiş Milletler Lider Çocuk Tarım Kampı Programının 2022 yılını “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ” olarak belirledi. Bu kapsamda; öğrencilerin balıkçılık ve su ürünleri konularında bilgilerini arttırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla su ürünlerini ve su kaynaklarını tanıtmak, su ürünleri tüketiminin beslenmemizdeki önemi, yörelerine özgü türleri tanımaları, kaybolmakta olan türlere karşı doğa ve çevre bilincinin geliştirilmesi vb. konularda tarım kampına katılan çocuklar için 10-11-12 Mayıs 2022 tarihlerinde faaliyet ve etkinlikler düzenlendi. Lider Çocuk Tarım Kampı Programına bu yıl Diyarbakır Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu 4/M sınıfından 54 öğrenci katıldı.

kamp-tigris1.jpg

İnsanlara ve doğaya sevgi

Etkinlik kapsamında 10 Mayıs 2022 tarihinde, Büyükşehir Belediyesi Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezinde insanlara ve doğaya sevgi duymanın önemine ilişkin olarak sihirli anahtar çocuk oyunu sergilendi. 11 Mayıs 2022 tarihinde Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi kongre salonunda çocuklara tarımsal üretimin önemine ilişkin seminer düzenlendi. Öğrenciler, kanatlı hayvan, büyükbaş ve küçükbaş hayvan tesislerini gezdi, hayvanları yakından görerek bilgi alma imkânı buldu.

kamp-tigris2.jpg

Öğrenciler sosyal etkinlik alanında

Öğrenciler daha sonra keçi burcunda bulunan el cezire müzesi sergi alanını gezdi. 12 Mayıs 2022 tarihinde ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen “Uluslararası Geleneksel Balıkçılık ve Su Ürünleri Yetiştiriciliği ” ile “Deniz Ürünlerinin Beslenmede Önemi” konulu eğitimler gerçekleştirildi. Eğitime İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Şefik Türker, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Ahmet Muratoğlu, Şehit Polis Sabri Kün İlköğretim Okulu Müdür yardımcısı Yaşar Ak, Öğretmen Ali Aytaş katıldı.

Eğitim programının açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Ertan Mustafa Ertan Atalar; Türkiye’nin 3 tarafının denizlerle çevrili olduğunu ve iç sularımızda göletlerimizin barajlarımızın bulunduğunu, buralarda kültür balıkçılığının yapıldığını dile getirdi. (Haber Merkezi)

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.