Diyarbakırlı doktor: Aşılar sperm kalitesini artırıyor

Diyarbakırlı doktor: Aşılar sperm kalitesini artırıyor
Diyarbakır’da görev yapan Üroloji uzmanı Dr. Abdullah Akkurt, aşıların kısırlığa neden olduğu yönündeki iddialara yanıt verdi. Akkurt, “Aşıların kısırlık yaptığı gerçek değil" dedi.

TİGRİS HABER- Türkiye’de aşılama hızı son günlerde arttı. Ancak Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde aşılama oranının diğer bölgelere kıyasla daha düşük olması endişe ile karşılanıyor. Aşılama oranlarının düşük olduğu başta Diyarbakır olmak üzere bazı bölge illerinde vakalar artarken, uzmanlar aşı için uyarmaya devam ediyor. Bir uyarı da Diyarbakır’da görev yapan üroloji uzmanı Dr. Abdullah Akkurt’tan geldi.

Söylentiler yalan

Aşıların kısırlık yaptığı iddialarına çektiği videoyla yanıt veren doktor Akkurt, “Son zamanlarda aşıların kısırlık yaptığına dair bir sürü söylentiler dolaşmaktadır. Bu söylentiler hepsi yalan. Tam tersi sperm analizi yapılan hastalarda hem aşı öncesi hem aşı sonrası bakılan sperm analizlerinde aşıların sperm kalitesini bir miktar artırdığı ortaya konulmuştur. Korkmayın aşınızı olun” çağrısı yaptı.

Covid geçirenlerde cinsel isteksizlik

Covid enfeksiyonu geçiren bazı hastalarda cinsel isteksizliğin bir miktar düştüğüne dikkat çeken Akkurt, “Ek olarak covid enfeksiyonu geçirmek testosteron düzeyini bir miktar düşürerek cinsel isteksizlik ve sertleşme problemi yapabilir, buna dair kanıtlar mevcut” ifadelerini kullandı. (Haber: İlyas AKENGİN-özel)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.