Diyarbakırlı eczacılar da haksızlığa 'dur!' diyecek

Diyarbakırlı eczacılar da haksızlığa 'dur!' diyecek
Türkiye çapında 46 bin eczacı sorunlarına kalıcı çözüm istiyor. Eczacılar, 16 Ekim Pazar günü Ankara’da Büyük Eczacı Mitinginde buluşacak. Diyarbakırlı eczacılar da aynı gün mesleklerine yapılan haksızlıklara ‘DUR!’ demek için Ankara’da olacak.

Mahsum Rençber

TİGRİS HABER - Diyarbakır Eczacı Odası Yönetim Kurulu Ankara’da yapılacak büyük eczacı mitingi ve hak arama mitingine yapılacak katılım için yazılı açıklama yaptı.

“46 bini aşkın eczacı sorunlarına kalıcı çözüm istiyor. Mesleğimize yapılan haksızlıklara “dur!” demek için 16 Ekim’de Ankara’dayız” denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi;

“Hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olarak yıllardır kamu yararına hizmet veren biz eczacılar, içinde bulunduğumuz zorlu koşulları ve yaşadığımız hak kayıplarını bütün ayrıntılarıyla duyurduk. Sorunlarımıza çözüm bulunmaması halinde hastalarımızın en yakın sağlık danışmanı olan eczacılarına erişmekte güçlük yaşayacağını, çünkü iki eczaneden birinin kapanma noktasına geldiğini aktardık.

Hastalarımızın kaliteli ve güvenilir ilaca erişimindeki tek nokta olan eczanelere erişmemesinin, sağlık sistemimiz açısından da ciddi sorunlara neden olacağını, eczanelerin üstlendiği kilit rolün Covid – 19 pandemi sürecinde bütün netliğiyle ortaya çıktığını ifade ettik.”

‘Görmezden gelindik, yok sayıldık’

Son dönemlerde sıklıkla yaşanan ve hastalarımızı ciddi şekilde mağdur eden ilaca erişim sorunlarına artık kalıcı çözümün bulunması gerektiğini ısrarla vurgulamalarına rağmen bir çözüm bulunmadığına işaret edilen açıklamada, “Bugün hastalarımıza fiyat farkı çıkarmayan ilaç neredeyse kalmadı ve maalesef bu fiyat farkları her geçen gün katlanarak artıyor. Biz eczacılar hiçbir sorumluluğumuz olmamasına rağmen sahada hasta ve eczacıyı karşı karşıya getiren, ilaç fiyat farklarından kaynaklı sıkıntıları defalarca dile getirdik. Stratejik personel olarak kamuda görev yapan meslektaşlarımızın uğradığı hak kayıplarının kabul edilemez olduğunu ifade ettik. Ama görmezden gelindik, yok sayıldık.”

‘Karşılık bulamadık, ses yükselteceğiz’

Yazılı açıklamanın son bölümünde ise şu görüşlere yer verildi;

“Şimdi halka en yakın sağlık hizmeti sunan eczacılar olarak açık bir şekilde ifade ettiğimiz taleplerimize karşılık bulamadığımız için sesimizi 16 Ekim Pazar günü Ankara’da gerçekleştireceğimiz Büyük Eczacı Mitinginde gerek kamuda gerek eczanelerinde gerekse ilaç sanayinde görev yapan meslektaşlarımızla birlikte yükselteceğiz!

Diyarbakır Bölge Eczacı Odası olarak meslektaşlarımız ve en büyük destekçimiz eczane çalışanlarımızla birlikte katılacağımız mitingde Türkiye’nin dört bir yanından gelecek diğer meslektaşlarımızla birlikte omuz omuza mesleğimiz için ayakta olacağız. Uğradığımız haksızlıklara hep birlikte “Dur” diyeceğiz!

Çıktığımız bu yolda bize destek olan, güç veren bütün meslektaşlarımıza ve halkımıza yürekten teşekkür ediyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.