Diyarbakırlı gazeteciler: Aziz Oruç gazeteci, serbest bırakılsın

Diyarbakırlı gazeteciler: Aziz Oruç gazeteci, serbest bırakılsın
Diyarbakır’da bir araya gelen gazeteciler, gözaltında bulunan Aziz Oruç’un “terörist” olarak lanse edilmesine tepki göstererek, serbest bırakılmasını istedi. 

Diyarbakır’da bir araya gelen gazeteciler, Ağrı’da gözaltına alınan Gazeteci Aziz Oruç’a ilişkin İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenledi.  Basın toplantısına, gazeteci örgütleri temsilcileri, Oruç'un ailesi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Dersim Dağ, Remziye Tosun ve gazeteciler katıldı. Toplantıda, "Gazetecilik suç değildir. Özgür basın susturulamaz" yazılı pankart ve dövizler taşındı. 

Gazeteci olduğuna tanığız

Gazeteci Oruç’un hedef gösterildiğini hatırlatan TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral şunları söyledi: “Türkiye’de şu anda gazeteciler sendikasına göre 110 gazeteci tutuklu durumda. Bu sadece buz dağının görünen kısmı. Oruç’un yaşadıklarının basınının gördüğü baskının bir örneği. 8 gündür gözaltında olan Oruç, halen hukuksuz bir şeklide tutulmakta. Üzerimizde baskı kurmaya çalışanlar bilsinler ki bu duvar yıkılacak. Türkiye’deki hukuksuzluğa bu salonda şahitlik etmiş Aziz Oruç şimdi de hukuksuzluğun en büyüğü ile karşı karşıya kalıyor. Bizler hepimiz gazeteci olduğuna yakından tanığız. Derhal serbest bırakılsın.”

Serbest bırakılsın

Oruç'un eşi Hülya Oruç, eşinin gazeteciliğinin ilegalize edilmeye çalışıldığını belirterek, derhal serbest bırakılmasını isterken, HDP Milletvekilli Saliha Aydeniz ise demokrasinin, yargının ayaklar altına alındığı bir dönemde gerçekleri açığa çıkarmaya çalışan gazetecilerin olduğunu ifade ederek, iktidara karşı tek bir cümle kullanan herkesin terörist ilan edildiğini söyledi. Oruç'un gazeteciliğinin şahidi olduğunu kaydeden Aydeniz, sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.