Diyarbakırlı İlyas hem kas hem de kalp hastası: Destek bekliyor!

Diyarbakırlı İlyas hem kas hem de kalp hastası: Destek bekliyor!
Diyarbakır'da yaşayan kalp hastası Velat Gür, okul çağına gelen oğlu İlyas'ın mitokondriyal kas hastası olduğunu, verilen ilaçlarla da 31 kiloya ulaştığını, bu haliyle okula başlamasının mümkün olmadığını belirterek, yardım eli uzatılmasını istiyor.

TİGRİS HABER - Kayapınar ilçesinde yaşayan Gür'ün 2017'de dünyaya gelen oğlu İlyas'a 2 günlükken Kayseri ve Ankara'da yapılan tetkiklerde mitokondriyal kas hastalığı tanısı konuldu. Kalp yetmezliği de bulunan ve 2 defa yoğun bakımda tedavi gören İlyas'ın kalbinin çalışma oranı yüzde 16'ya kadar düştü. Verilen ilaçlarla bu oran yüzde 60'a kadar yükseldi. Kas hastalığının ilerlemesini önlemek için verilen takviye ilaçlarla 5 yaşındaki İlyas, 31 kiloya ulaştı. Oğlu ile kendisine verilen engelli maaşıyla geçindiklerini ve kirada oturduklarını söyleyen Velat Gür, ayda yaklaşık bin TL'nin de oğlunun ilaçlarının ücret farkı ve çocuk bezine gittiğini ifade etti. Düztaban da olan oğlunun aldığı aşırı kilolar ve hastalığı nedeniyle de okula başlayamayacağını dile getiren Gür, oğluna yardım eli uzatılmasını istiyor.

“100 milyonda bir görülen bir hastalık”

Velat Gür, oğlunun hastalığının 100 milyonda bir görülen hastalık olduğunu ve tedavisinin olmadığını belirterek, şunları söyledi:

"Kronik kalp hastası olduğum için çalışamıyorum. Oğlumun ilaçlarının ücret farkını euro üzerinden ödüyorum. Sadece çocuğumun ve benim engelli maaşımla geçiniyoruz. Bin TL ev kirası ödüyorum. Bin 500 TL giderim var. Bin TL'ye civarında ilaçlara ve çocuk bezine harcıyorum. Yakında yine tedavi için Ankara'ya gideceğiz. Sevk verilmediği için bütün gidiş gelişleri kendim karşılıyorum. Konaklama, yiyecek gibi ihtiyaçların hepsini ben karşılamak zorundayım. Çalışamadığım için de ailem ve çocuğum için gerekli sorumluluğumu yerine getiremiyorum." (Haber Merkezi)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.