Diyarbakırlı kadınlar 8 Mart’ı deprem bölgelerinde karşılayacak

Diyarbakırlı kadınlar 8 Mart’ı deprem bölgelerinde karşılayacak
Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü deprem bölgelerindeki kadınlarla dayanışmak için haftayı deprem bölgelerinde geçireceklerini açıkladı.

Salih Yeşil

TİGRİS HABER - Birçok kadın kurumunun bünyesinde yer aldığı Dicle Amed Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla tutuklu kadınlara kart göndererek, etkinliklerin startını verdi. Diyarbakır merkez Sur ilçesinde bulunan Büyük Postanesi’nden kart göndermeden önce Platform adına açıklama yapan KESK Kadın Meclisi Dönem Sözcüsü Songül Can, yaşanan depreme dikkati çekerek, “Bu büyük felaketin ardından hiç bir kadının, hiç bir koşulda yalnız olmadığını göstermek, dayanışmamızı örgütlemek ve büyütmek için alanlarda olacağız. Kapitalist sistemin, kâr hırsıyla neden olduğu savaşlardan, krizlerden olduğu gibi afet süreçlerinden de en çok etkilenen kesim kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı gruplardır.” ifadelerini kullandı.

'Kadınlar sorun karşısında yaşam mücadelesi vermektedir'

Depremin önlenemeyeceğini ancak depremin olumsuz sonuçlarının ve yarattığı tahribatın doğru politikalar sonucu önlenebileceğini dile getiren Can, ranta dayalı çarpık kentleşme, imar affı gibi uygulamaların depremin orta çıkardığı sonuçların nedeni olduğuna işaret etti. Depremzedelerin yaşadığı sorunlara dikkati çeken Can, “Deprem felaketi sonrasında kadınlar bir yandan ayakta kalmaya çalışırken, bir yandan da hükümetin çözemediği barınma, ısınma, sağlık, hijyen sorunları, su , tuvalet ihtiyacı gibi bir çok sorun karşısında yaşam mücadelesi vermektedir.” diye konuştu.

8-mart-salih-abi-1.jpg

'Can kayıplarına neden olanlardan hesap soracağız'

Depremzede kadınların sorunlara vurgu yapan Can, “Kadınlar, en temel ihtiyaçlarının karşılanmadığı bu bölgelerde şiddetle, yoklukla, susuzlukla, taciz ve tecavüz riski ile karşı karşıya bırakılmış durumdadır. Biz kadınlar, bu süreçte tüm baskılara, engellemelere, erkek egemen şiddete ve dayanışmamıza yönelik uygulanan kayyım politikalarına rağmen kararlılıkla dayanışmaya, birlikte bu zor süreçleri aşmaya, yaşamlarımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kâr hırsıyla, doğayı talan eden, kentlerimizi beton mezarlığına çevirerek can kayıplarına neden olan herkesten hesap soracağımızı buradan tekrar ifade ediyoruz.” şeklinde konuştu.

'Hafta boyunca kadınlarla dayanışma içinde olacağız'

Can, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çalışmaları kapsamında hafta boyunca deprem bölgelerinde depremzede kadınlarla dayanışma içinde olacaklarını, kadınların özgün ihtiyaçlarına yönelik hazırlanan hijyen paketlerin dağıtımını yapacaklarını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum