VİDEO - Diyarbakırlı kadınlardan 8 Mart yorumu: Her yerde acı çekiyoruz

VİDEO - Diyarbakırlı kadınlardan 8 Mart yorumu: Her yerde acı çekiyoruz
Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstasyon meydanında büyük bir coşkuyla kutlandı. Halaylar eşliğinde 8 Mart’ı kutlayan kadınlar alanı renk cümbüşüyle donattı.

Özel Haber: Şevval FİLİZ

Diyarbakır’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İstasyon meydanında büyük bir coşkuyla kutlandı. Halaylar eşliğinde 8 Mart’ı kutlayan kadınlar alanı renk cümbüşüyle donattı.

Etkinliğe katılan kadınlar Tigris Haber’e konuşarak, taleplerini dile getirdi.

“ Kadınlarımıza uzanan eller kopsun”

8 Mart kadınlar günü etkinliğine katılan Songül Kaya bir taraflarının çok buruk olduğunu söyleyerek, “ Bizim bir tarafımız çok buruk çok acı bir tarafımızda şu an coşku içinde maalesef çok ağır travma yaşayan bir aileyiz. Biz var olduğumuz sürece nefes aldığımız sürece asla kadına şiddete karşı direnişimizden vazgeçmeyeceğiz. Bütün kadınlarımızın arakasında olacağız. Kadınlarımız gökyüzüdür. Kadınlarımıza uzana eller kopsun” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimse kadınlar sahip çıkmadı”

Son yıllarda kadın cinayetlerinin artmasından dolayı hiç mutlu olmadığını söyleyen Meliha Cömert ise şunları söyledi : “ Mutluluk yok zaten kadınların ölümünden ve katliamdan dolayı hüzünlüyüz.  Yıllarca binlerce kadın öldürüldü. Hiç kimse kadınlara sahip çıkmadı. Erkeklere iyi cezalar verilmedi. Kayda değer bir şey olmadı. Biz bu hükümet süresince o kadar acı çektik ki mutfakta acı çektik yatakta acı çektik duruşta acı çektik hiçbir zaman kadınların mutluluğu bu süreçte göz önünde olmadı. Bizim için bir duruş gerekli. Erkekler bir şeydir biz her şeyiz.”

8-marrt-dunya-kadinlar-gunu-yilmaz-yigitler-1.jpeg

“Kadınlar gününe sahip çıkmayan kadınların kadınlar gününü kutlamıyorum”

Dijle Amed Kadın Platformu öncülüğünce düzenlene 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamalarına katılan Vatandaşlardan biri de şöyle konuştu: “ Bu gün bütün dünya için kadınlar günü. Bu gün için Canını veren bütün kadınların, eşitlik için içerde olan ve kadınların özgürlüğü için savaşan kadınların kadınlar günü kutluyorum. 8 Mart kadınlar günü için istasyon meydanın dolup taşması gerekiyordu. Ama ne yazık ki yılda sadece bir gün kadınlar günü kutlanıyor ve kadınlarımız günlerine sahip çıkmıyorlar. Kadınlar gününe sahip çıkmayan kadınların kadınlar günü kutlamıyorum. Sesimizi çıkaralım adalet ve barış gelsin. Kadınlar öldürülmesin.”

8-marrt-dunya-kadinlar-gunu-yilmaz-yigitler-2.jpeg

“Kadın olarak var olacağız”

 Ümran Erdem adlı kadın ise kadına yönelik şiddettin ve çocuk istismarlarının her geçen gün artığını belirterek, “ Kadına yönelik şiddet çocuk istismarı, kadın katliamı her geçen gün hızla ilerliyor. Çünkü erkek egemen zihniyet ve devlet bunun önüne geçmek için önlemler geliştirmiyor. Kadın olarak var olacağız” Şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum