Diyarbakırlı öğrenciler "Bilim Otobüsü"nü sevdi

Diyarbakırlı öğrenciler "Bilim Otobüsü"nü sevdi
Merkez Kayapınar ilçesinde belediyede görev yapan resim öğretmenlerinin desteğiyle atıl bir otobüs, çocukların bilim ve teknolojiyle buluşturulması için bir süre önce "Bilim Otobüsü" olarak tasarlandı.

TİGRİS HABER - Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesince hayata geçirilen proje kapsamında tasarlanan "Bilim Otobüsü" 18 bin öğrenciye ulaştı. Otobüse "Uzay ve astronomi, mercekler ve aynalar, Newton'un beşiği, tesla bobini, nabız ölçer davulu, mekanik ve dijital mikroskop, sanal gözlük, astronomi sistemi, pisagor teoremi uygulama stantları" yerleştirildi.

Alanında uzman eğitmenlerce merkez ve kırsal mahallerdeki ilkokul ve ortaokul çocuklarını teknolojiyle tanıştırmak, teknolojinin ulaşabileceği noktaları göstermek, onlara bilimsel ve teknolojik ufuklar açmak amacıyla uygulanan proje ile çocuklar, matematikten astronomiye, fenden geometriye kadar birçok farklı alanda uygulamalı eğitim imkânına kavuşuyor.

bilim-otobus-tigris.jpg

Otobüs hafta içi okulda hafta sonu sitelerin bahçesinde

Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, AA muhabirine, "Bilim Otobüsü" projesi sayesinde bu eğitim-öğretim yılında 18 bin öğrenciye fen, matematik ve astronomi alanında uygulamalı eğitim verildiğini söyledi.

Karaman, amaçlarının çok sayıda öğrenciyi "Bilim Otobüsü"yle buluşturmak olduğunu belirtti.

Hafta içi hafta sonu ayrımı yapmaksızın kırsal ve merkez mahallelerde otobüsü öğrencilerle buluşturduklarını dile getiren Karaman, "Okul dışı zamanda talepte bulunan yeterli öğrenci sayısına sahip sitelerde hafta sonu bu hizmeti veriyoruz. Öğrenciler site içerisinde de bu hizmeti bulabiliyor. Şu ana kadar 18 bin öğrencimiz bu hizmetten faydalandı." dedi.

"Matematikten astronomiye, fenden geometriye kadar birçok farklı alanda çocuklarımız, eğitmenler aracılığıyla uygulama yapma imkânına sahip." diyen Karaman, yaz tatili için de planlama yaparak çok sayıda öğrenciyi bu hizmetle buluşturmaya gayret edeceklerini ifade etti.

bilim-otobus-tigris1.jpg

"Otobüsün içine girince başka bir dünya gördüm"

Öğrencilerden 11 yaşındaki Rabia Karabulut, otobüsü okullarında görünce çok heyecanlandığını belirterek, eğitmenler eşliğinde öğrendikleri bilgileri uygulama imkânı bulduklarını söyledi.

Bu tür projelerin okullarında devam etmesini isteyen Karabulut, "Mikroskobik canlıları gördük. Onları görünce çok heyecanlandım. Daha önce böyle bir şey görmemiştim. Çok heyecanlıydım. Bilim Otobüsü'nün tekrar okulumuza gelmesini istiyorum. Bizden sonraki öğrencilerin de bunları görmelerini istiyorum." diye konuştu.

Mehmet Bedir Karabulut ise "Bilim Otobüsü"nün içinin çok güzel olduğunu anlatarak, bu imkânı kendilerine sağlayan Kayapınar Belediyesine teşekkür etti.

Karabulut, "Otobüsün içine girince başka bir dünya gördüm. Sınıfta da bu dersleri gördük ama bunları canlı görmek daha iyi oldu." ifadelerini kullandı. (AA)

Kaynak:Anadolu Ajansı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.